Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alkohol i tjeskoba

Čileanski rudar završio na ispumpavanju želuca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašeni čileanski rudari proživljavaju teške trenutke i na površini. Životi koje trenutno vode, kao da nisu njihovi, jer o njim a se zna sve. Njihove najintimnije stvari, postale su medijska atrakcija i sa svih ih strana obasipaju kojekakvim ponudama.

Dvojicu rudara novostečena slava nije dobro našla, jer su se odali alkoholu. Rudari Edison Pena i Mario Gomez, odali su se alkoholu nakon spašavanja, a 34-godišnjeg Penu, koji je neoženjen i nema djece, alkohol je u potpunosti preuzeo. Kako piše čileanski list El Mercurio, Pena je završio na ispumpavanju želuca zbog popijene prevelike količine alkohola.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Slika nije dostupna 'Dođe mi da se zakopam u rupu' Sjećate se rudara koji su 69 dana proveli pod zemljom? Za to nitko nije kriv!

>> Rudari od milijunaša dobili novac, motocikle i kuće

On je u ponedjeljak bio na prvoj medicinskoj provjeri nakon samog spašavanja, da bi niti čitav dan kasnije završio u bolnici u Copiapu, potpuno pijan i van sebe. Liječnici su ga otpustili iz bolnice dan kasnije, no on je zatražio da provede noć u bolnici.

Pije iako ne bi smio

Problema s alkoholom ima i njegov kolega Gomez. 'Jučer sam bio kod liječnika i nakon toga sam nešto pojeo i popio čašu bijelog vina. Na organiziranoj proslavi u našu čast sam isto popio dosta, a kod kuće sam uistinu pretjerao', rekao je Gomez. 'Liječnik mi je rekao da ne pijem, ali ja ga nisam poslušao. Pio sam uistinu mnogo', izjavio je nakon pregleda u bolnici u Copiapu.

Sljedeći termin za preglede rudara zakazan je idućeg tjedna. Dvadeset posto spašenih rudara pokazuju simptome tjeskobe, muče ih bolna sjećanja i generalno izbjegavaju pričati o događajima iz rudnika, rekao je psihijatar Rodrigo Gillibrand. Pena i Gomez samo su prvi koji su počeli 'pucati po šavovima'. Svi redom pokazuju psihomotoričku uznemirenost, besanicu, emocionalnu rastrojenost i lagano ih može iziritirati.

Zadnje što tim rudarima sada treba su pritisci iz medija, ponude za otkup njihovih životnih priča i status zvijezda. Na njih se treba motriti, ali nikako ne na dosadašnji način.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene