Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Scenarij najgore vrste'

CIA gradi vojnu bazu u Perzijskom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremajući se za rasplet situacije u Jemenu, Sjedinjene Američke Države grade tajnu zrakoplovnu bazu Centralne obavještajne agencije (CIA) u regiji Perzijskog zaljeva, odakle bi im meta bili teroristi iz redova al Qaide.

SAD su se na taj potez odlučile pripremajući se za, kako je navela američka agencija, 'scenarij najgore vrste', prema kojem bi antiameričke struje preuzele vlast u Jemenu i protjerale američke snage iz te zemlje, javio je AP. Bijela kuća je već povećala broj obavještajaca CIA-e u Jemenu, predviđajući tu mogućnost i ubrzala plan za izgradnju baze, sa prvobitnog roka od dvije godine na rok od osam mjeseci, navodi je AP.

Pročitajte i ovo Spašena posada - 1 Jemenski pobunjenici Novi napad hutista odnio i prve ljudske živote: SAD najavio žestoku odmazdu Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom"

SAD sada sprovode kampanju u Jemenu pomoću protuterorističke jedinice, Zajedničkog zapovjedništva za specijalne operacije, a obavještajnu podršku im pruža CIA.

Zajedničko zapovjedništvo za specijalne operacije dobilo je odobrenje vlade Ali Abdulaha Saleha da od 2009. godine provodi ograničene vojne udare u Jemenu. Službeni Washington nije potvrdio da je donijeta odluka o izgradnji baze CIA-e u toj regiji, niti da su aktivnosti CIA-e u Jemenu proširene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene