Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Chicagu

KATASTROFALNA POLICIJSKA INTERVENCIJA Greškom ubili majku petero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju lokalnih medija, žrtve su dvoje afroamerikanaca - Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.

Čikaška policija, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskoj intervenciji tijekom obiteljske svađe.

Pročitajte i ovo Policija traga za muškarcem Posjedovao oružje Splitska policija i dalje traga za nasilnikom Davorom Firićem: Dio je obitelji koja ima dugu povijest kršenja zakona Policija traga za muškarcem Split na nogama Tko je muškarac za kojim traga policija? Od ranije je poznat zbog obiteljskog nasilja, povezan s drogom, a poznati su mu i sinovi...

Radi se o prvom slučaju nasilja nakon prosvjeda koje je prošlog mjeseca izazvalo emitiranje prizora pogibije crnog adolescenta, kojega je policajac bijelac usmrtio sa 16 metaka godinu dana ranije.

U priopćenju je policija potvrdila da je intervenirala u četvrti nakon poziva zbog obiteljskog nasilja. Po dolasku, "policajci su se suočili s agresivnom osobom i jedan je od njih morao upotrijebiti oružje, smrtno ranivši dvije osobe", objavila je policija.

"Žena u dobi od 55 godina slučajno je ranjena i tragično je preminula", dodala je policija koja je uputila izraze sućuti rodbini žrtve.

Prema pisanju lokalnih medija, žrtve su dvoje afroamerikanaca - Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.

Kako piše Chicago Tribune, Quintonio LeGrier bio je mentalno bolestan i prijetio je ocu bejzbol palicom zbog čega je i pozvana policija. Bettie Jones bila njihova susjeda, a otac ju je zamolio da dočeka policajce.

U odvojenom incidentu, čikaška policija potvrdila je da je pucala na naoružanog muškarca u intervenciji "tijekom napada". Ranjeni muškarac preminuo je u bolnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene