Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok se jučer popodne bezbrižno igrala na dječjem igralištu u sjeverozapadnom dijelu Chicaga 13-godišnju Schannu Gayden u glavu je pogodio metak. Samo sat vremena ranije, u istom je dijelu grada, ubijen i 17-godišnji dječak. Oboje su žrtve čikaških bandi.


Schanna Gayden je u kritičnom stanju prebačena u bolnicu, no pomoći nije bilo. Djevojčica je tek završila 7. razred. Glasnogovornik državnih škola u Chicagu Mike Vaughn iznio je zastrašujući podatak da je Schanna već 34. njihov učenik koji je ubijen u ovog školskoj godini. 

Vezani članci Obračun u prometu, Rijeka Mladić s viralne snimke iz Rijeke ispričao svoju stranu priče: "Mogao sam i ja nju metalnom šipkom, ali ne živimo u kamenom dobu pa da se ponašam kao ona" Drvo na autu Ljudi nemaju šanse, gube čak i u obračunu s mrtvom prirodom

Policija je jutros ispitivala mnoštvo svjedoka, no nije identificirala moguće sumnjivce. Jedan je svjedok tek rekao da je vidio mladića kako iskače iz zelenog Chevroleta Lumina, te da je odmah poslao svoje troje djece u kuću i rekao im da zovu policiju. 

A policija trenutno pregledava snimke sigurnosnih kamera u nadi da je možda neka od njih 'ulovila' počinitelja. 

Sat vremena ranije policija je primila dojavu o pucnjavi i pronašla mrtvog 17-godišnjaka. Nico Dezort ubijen je iz blizine s nekoliko hitaca. Motiv još nije poznat, no policija ne misli da su te dvije pucnjave povezane. 

Prošli četvrtak 8-godišnji Edgar Escalera i njegov 5-godišnji brat Juan također su bili žrtve uličnog obračuna bandi dok su se igrali na trijemu svoje obiteljske kuće. Srećom, obojica su pogođeni 'samo' u nogu.