Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez opet kreće u borbu za neograničeni mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez u petak je ponovo krenuo u borbu za neograničeni mandat na dužnosti predsjednika države, premda je na referendumu održanom 2. prosinca odbijen prijedlog ustavne reforme u tom smislu.

Podnoseći u parlamentu godišnje izvješće za 2007., Chavez je najavio da će novi referendum raspisati za 2010. kako bi potvrdio ili dokinuo svoj mandat i u slučaju pobjede uveo amandman koji će mu omogućiti neograničeni broj mandata.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Koristit će 6+6 Odvjetnica aktivirala Banožićev saborski mandat pa zatražila njegovo mirovanje. Prozvala i medije: "Ugrožavaju istragu" Sudski tumač Uhodavaju se Mjesecima ne mogu raditi jer im nedostaje - ministrov potpis: "Mnogima je to jedini izvor zarade"

"Kako je raspisivanje referenduma u mojoj ovlasti, učinit ću to ako to ne učini oporba. Bit će to referendum s dvama pitanjima: jeste li za to da Hugo Chavez i dalje bude predsjednik? Ako jeste, jeste li za to da se u ustav unese maleni amandman koji će omogućiti njegov neograničen izbor", dodao je Chavez.

Ustav iz 1999. predviđa da se predsjednik ima pravo samo na dva šestogodišnja mandata.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene