Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez u petak je ponovo krenuo u borbu za neograničeni mandat na dužnosti predsjednika države, premda je na referendumu održanom 2. prosinca odbijen prijedlog ustavne reforme u tom smislu.


Podnoseći u parlamentu godišnje izvješće za 2007., Chavez je najavio da će novi referendum raspisati za 2010. kako bi potvrdio ili dokinuo svoj mandat i u slučaju pobjede uveo amandman koji će mu omogućiti neograničeni broj mandata.

Vezani članci Zagrebački holding Otkrivene plaće čelnih ljudi Zagrebačkog holdinga: "Tko će se pod tim uvjetima željeti javiti na natječaj..." Slika nije dostupna Milanović će u srijedu na stol dobiti prijave za predsjednika Vrhovnog suda, bira između troje kandidata

"Kako je raspisivanje referenduma u mojoj ovlasti, učinit ću to ako to ne učini oporba. Bit će to referendum s dvama pitanjima: jeste li za to da Hugo Chavez i dalje bude predsjednik? Ako jeste, jeste li za to da se u ustav unese maleni amandman koji će omogućiti njegov neograničen izbor", dodao je Chavez.

Ustav iz 1999. predviđa da se predsjednik ima pravo samo na dva šestogodišnja mandata.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju