Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez: Castrovo zdravlje vidno se poboljšalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venecuele Hugo Chavez kazao je u četvrtak da se zdravstveno stanje kubanskog komunističkog vođe Fidela Castra vidno poboljšalo.

"Značajan napredak" kazao je Chavez opisujući Castrovo stanje prilikom njihova nedavna susreta u Havani. "Dobio je nekoliko kilograma i mislim da hoda više od mene, razmišlja i proučava", ustvrdio je na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Chavez: Castro nema rak Slika nije dostupna Castro na izmaku snaga?

Izvještaj sa sastanka u utorak je objavila i kubanska državna
televizija, prikazujući prvi puta u posljednja tri mjeseca snimke oboljelog 80-godišnjeg kubanskog vođe.

Komunističke vlasti taje podatke o Castrovom zdravstvenom stanju, što ostavlja prostor nagađanjima da je smrtno bolestan. 

Ustraju u tvrdnjama da se oporavlja i odbacuju američka obavještajna izvješća da boluje od tumora, iako su prije nekoliko tjedana prestali ponavljati kako će ponovno preuzeti vlast.

Istovremeno Amerikanci poručuju da su spremni pomoći Kubi da postane otvorenije i demokratskije društvo. Američki ministar trgovine Carlos Gutierrez izjavio je u četvrtak u Meksiku da Sjedinjene Države podupiru "mirnu tranziciju k demokraciji".

Posljednjih pola godine otkako je Castro objavio da mora na operaciju zemljom upravlja njegov brat Raul s timom vodećih političara.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene