Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četvorica 'Škorpiona' uhićena zbog ratnih zločina na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica pripadnika nekadašnje paravojne postrojbe "Škorpioni" uhićeni su u Sremskoj Mitrovici.

Sva četvorica uhićenih osumnjičeni su za zločin koji nad kosovskim Albancima 1999. godine u Podujevu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Za taj zločin, ubojstvo 14 albanskih civila u tom gradu 28. ožujka 1999. godine, u beogradskom Okružnom sudu već je na 20 godina zatvora pravomoćno osuđen Saša Cvjetan.

Postrojba "Škorpioni" nastala je 1991. godine u okviru tzv. Republike Srpske Krajine, a njeni pripadnici ratovali su u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Široj javnosti "Škorpioni" su postali poznati u ljeto 2005. godine, nakon što je u Haškom sudu, u procesu protiv Slobodana Miloševića, prikazani snimci brutalne likvidacije šestorice Srebreničana - od kojih dva maloljetnika - u okolini Trnova u BiH 1995. godine, za što su u beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine nepravomoćno osuđena četvorica pripadnika te paravojne postrojbe, dok je peti, Slobodan Davidović, osuđen za isti zločin u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene