Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Castro brani Srbiju napadajući Busha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U članku naslovljenom "Tiranin u posjetu Tirani", kubanski predsjednik Fidel Castro osudio je potporu američkog predsjednika Georgea W. Busha neovisnosti Kosova koji time pokazuje da uopće ne poštuje interese Srbije, Rusije i nekoliko europskih zemalja.

Tijekom višesatnog posjeta Tirani u nedjelju Bush se "izjasnio odlučno za neovisnost Kosova, bez ikakva poštivanja interesa Srbije, Rusije i nekoliko europskih zemalja", piše Castro u članku objavljenom u utorak u službenom tisku.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Aleksandar Vučić sukobi u susjedstvu Vučić poručio da neće izručiti Radoičića, a Kurti ponovio da je Srbija pokušala izazvati rat

"Srbiji je odredio da će primati gospodarsku pomoć ako podrži neovisnost Kosova, koje je kolijevka kulture te zemlje. Uzmi ili ostavi!", piše Castro u osvrtu objavljenom u službenom tisku.

Kubanski predsjednik taj je tekst napisao u bolničkoj sobi jer je već deset mjeseci odsutan iz javnosti zbog bolesti, no kako se oporavlja sve češće komentira zbivanja u svijetu, od biogoriva do napada na stajališta američkoga kolege.

"Bush je gladan pažnje. Bez zadrške je u uživao u dočeku koji mu je priređen u Bugarskoj, gdje mu nije iskazano neprijateljstvo", ironizira Castro te otkriva da se Bush obvezao isporučiti Bugarskoj proturaketnu zaštitu.

Castro se 5. lipnja pojavio na televiziji i dao 52-minutni intervju.

Prije odlaska na operaciju u srpnju 2006. sve ovlasti prenio je na svog mlađeg brata Raula Castra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene