Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U članku naslovljenom "Tiranin u posjetu Tirani", kubanski predsjednik Fidel Castro osudio je potporu američkog predsjednika Georgea W. Busha neovisnosti Kosova koji time pokazuje da uopće ne poštuje interese Srbije, Rusije i nekoliko europskih zemalja.


Tijekom višesatnog posjeta Tirani u nedjelju Bush se "izjasnio odlučno za neovisnost Kosova, bez ikakva poštivanja interesa Srbije, Rusije i nekoliko europskih zemalja", piše Castro u članku objavljenom u utorak u službenom tisku.

Vezani članci Ramo iz autobusa koji se prevrnuo kraj S. Broda Ramo je bio u autobusu strave: "Ja sam ispao s kata, kroz prozor. Vidio sam puno ranjenih, puno mrtvih. Tražili su pomoć. Nisam stigao do svih" Policijske lisice, ilustracija Mladić u Splitu čašom gađao policajca koji je s inspektorima obilazio ugostiteljski objekt

"Srbiji je odredio da će primati gospodarsku pomoć ako podrži neovisnost Kosova, koje je kolijevka kulture te zemlje. Uzmi ili ostavi!", piše Castro u osvrtu objavljenom u službenom tisku.

Kubanski predsjednik taj je tekst napisao u bolničkoj sobi jer je već deset mjeseci odsutan iz javnosti zbog bolesti, no kako se oporavlja sve češće komentira zbivanja u svijetu, od biogoriva do napada na stajališta američkoga kolege.

"Bush je gladan pažnje. Bez zadrške je u uživao u dočeku koji mu je priređen u Bugarskoj, gdje mu nije iskazano neprijateljstvo", ironizira Castro te otkriva da se Bush obvezao isporučiti Bugarskoj proturaketnu zaštitu.

Castro se 5. lipnja pojavio na televiziji i dao 52-minutni intervju.

Prije odlaska na operaciju u srpnju 2006. sve ovlasti prenio je na svog mlađeg brata Raula Castra.