Britanski forenzičari istražuju trovanje Dawn Sturgees i Charlieja Rowleyja (Foto: AFP)
Britanski forenzičari istražuju trovanje Dawn Sturgees i Charlieja Rowleyja (Foto: AFP) Foto: Afp

Bočica koja je sadržavala nervni agens Novičok uzrok je trovanja dvoje ljudi u engleskom gradu Amesburyju, objavila je u petak policija.


Stručnjaci su potvrdili da je nervni agens bio prisutan u bočici pronađenoj u domu četrdesetpetogodišnjeg Charlieja Rowleyja u Amesburyju, koji je još uvijek u kritičnom stanju, navodi londonska policija koja vodi protuterorističku istragu.

Vezani članci Osumnjičeni za napad na Skripalja (Foto: Metropolitan Police/Press Association/PIXSELL) Drugi Rus osumnjičen za trovanje Skripalja je vojni liječnik, član obavještajne službe Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin progovorio o otrovanom špijunu: "Skripal je gad i izdajica domovine, ali..."

"Nove znanstvene analize bit će provedene kako bi ustanovili jesu li agensi korišteni u Amesburyju iz iste serije kao agensi kojima su otrovani Sergej i Julija Skripal u ožujku", rekla je policija te dodala kako poveznica sa slučajem Skripalj ostaje "glavna vodilja policijske istrage".

Rowley i njegova četrdesetčetverogodišnja djevojka Dawn Sturgees otrovani su 29. lipnja, a Sturgess je preminula 8. srpnja. (Hina)