Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povezano sa slučajem Skripal?

Britanska policija: Nervni agens novičok, koji je ubio ženu u Amesburyju, nađen je u bočici

Britanski forenzičari istražuju trovanje Dawn Sturgees i Charlieja Rowleyja (Foto: AFP)
Britanski forenzičari istražuju trovanje Dawn Sturgees i Charlieja Rowleyja (Foto: AFP) Foto: Afp
Bočica koja je sadržavala nervni agens Novičok uzrok je trovanja dvoje ljudi u engleskom gradu Amesburyju, objavila je u petak policija.

Stručnjaci su potvrdili da je nervni agens bio prisutan u bočici pronađenoj u domu četrdesetpetogodišnjeg Charlieja Rowleyja u Amesburyju, koji je još uvijek u kritičnom stanju, navodi londonska policija koja vodi protuterorističku istragu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podvrgnut nedostatku sna Rusija polako ubija Navaljnog? "Možda ga dovode u situaciju spore smrti i pokušavaju to prikriti" Britanski policajci (Foto: Arhiva/AFP) Još uvijek u kritičnom stanju Britanac otrovan smrtonosnim novičokom došao k svijesti: "Vidimo mali, ali značajan napredak"

"Nove znanstvene analize bit će provedene kako bi ustanovili jesu li agensi korišteni u Amesburyju iz iste serije kao agensi kojima su otrovani Sergej i Julija Skripal u ožujku", rekla je policija te dodala kako poveznica sa slučajem Skripalj ostaje "glavna vodilja policijske istrage".

Rowley i njegova četrdesetčetverogodišnja djevojka Dawn Sturgees otrovani su 29. lipnja, a Sturgess je preminula 8. srpnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene