Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanci na izborima, posljednja provjera za Blaira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski birači počeli su danas glasovati na lokalnim izborima koji su zadnja provjera za vladu Tonyja Blaira koji se priprema za odlazak s vlasti.

Nakon regionalnih i općinskih izbora koji se održavaju u Engleskoj i u Wallesu, Škotska bi mogla dobiti prvog premijera pristašu neovisnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Salmond na vlasti Škoti će referendumom tražiti neovisnost? Slika nije dostupna 'A Journey' 'Cipele i jaja' prestrašili Blaira: Otkazat će potpisivanje memoara?

Birači su pozvani da obnove 10.500 mjesta u 312 lokalnih instanci u Engleskoj. U Wallesu trebaju obnoviti velšku Skupštinu (60 mjesta), a u Škotskoj 129 zastupnika u regionalnom parlamentu.

To su zadnji izbori za premijera Tonyja Blaira uoči njegova odlaska na ljeto, nakon deset godina provedenih na vlasti, a analitičari predviđaju da će laburisti gotovo posvuda doživjeti neuspjeh, pa i žestok poraz.

No oči sviju uprte su u Škotsku, gdje se pristaše neovisnosti iz škotske nacionalne stranke Alexa Salmonda nadaju da će, pobijede li laburiste, postati glavna stranka u autonomnom parlamentu u Edinburghu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene