Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

PROBLEMI NA OTOKU

Britanci sve manje podupiru strategiju premijerke Therese May za Brexit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema anketi provedenoj 1. i 2. kolovoza za ORB International, 61 posto britanskih birača ne odobrava vladin pristup pregovorima o Brexitu.

Ispitivanja javnog mišljenja pokazuju britanski birači sve manje podupiru vladin pristup pregovorima o izlasku iz Europske unije nakon što je premijerka Theresa May izgubila parlamentarnu većinu na prijevremenim izborima u lipnju.

Pročitajte i ovo Theresa May (Foto: AFP) želi razgovore s opozicijom Theresa May će od europskih čelnika tražiti novu odgodu Brexita Britanski parlament (Foto: AFP) produljen rok za brexit Nastavlja se politički kaos u Velikoj Britaniji: Parlament odbio svih osam alternativnih prijedloga za Brexit

Prema anketi provedenoj 1. i 2. kolovoza za ORB International, 61 posto britanskih birača ne odobrava vladin pristup pregovorima o Brexitu. Za usporedbu, prošli mjesec nije odobravalo 56 posto, a u lipnju 46 posto birača.

Ti podaci pokazuju da je većina birača podržavala premijerkin pristup pregovorima ove godine sve do početka lipnja kada je izgubila većinu na izborima.

Britanija ima manje od dvije godine da ispregovara uvjete izlaska iz EU-a i dogovori buduće odnose prije napuštanja Unije krajem ožujka 2019.

Direktor ORB-a Johnny Herald izjavio da "šteta koju je nanio loš izborni rezultat nastavlja izazivati nesigurnost glede Brexita. Povjerenje da će premijerka moći ispregovarati dobre uvjete ostaje krhko", kazao je.

Na pitanje vjeruju li da će May postići dobar sporazum, 44 posto ispitanih reklo je da nije uvjereno u to. Samo 35 posto uvjereno je da hoće, a 21 posto ne zna.

ORB je proveo ispitivanje među 2000 birača diljem Ujedinjenog Kraljevstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene