Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željeli zajedno umrijeti

Bračni par nakon 69 godina braka prestali jesti i piti vodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par, nakon 69 godina sretnog braka i u dobi iznad 90 godina starosti, odlučio je prestati uzimati hranu i vodu, kako bi mogli umrijeti zajedno.

Armond i Dorothy Rudolph iz Novog Meksika u SAD-u, željeli su se poštedjeti lošeg zdravlja, poniženja, a htjeli su izbjeći i demenciju u svojoj dubokoj starosti. Armond je umro u 92-oj, a Dorothy u 90-toj godini života. Armond je umro samo dan prije svoje supruge.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Oboje su bili teško bolesni, Armond je imao konstantne bolove zbog kralješnici, dok je njegova supruga Dorothy bila gotovo u potpunosti nepokretna. Njihov sin Neil rekao je kako nisu željeli prolaziti kroz daljnje zdravstveno propadanje i izgubiti neovisnost brige o sebi samima. Povrh svega, izbacili su ih i iz staračkog doma, što je Dorothy teško podnijela, prenosi Daily Mail.

'Tijela su nam istrunula. Navedite koju god hoćete bolest, imala sam je', govorila je Dorothy, koja je supruga upoznala u crkvi, dok je imala samo 15 navršenih godina. Čitav svoj život, otad je provela s njim.

Stručnjaci njihov izbor za umiranje procijenili su kao relativno bezbolnim. 'Većina ljudi prestane osjećati glad već nakon nekoliko sati. Ponekad osjećaju euforiju zbog promjena u metabolizmu. Miran je to način za umrijeti', istaknula je liječnica Mohana Karlekar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene