Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik pokreta Dveri s članovima Saveza za Srbiju blokirao je ulaz u Skupštinu grada Beograda.


Boško Obradović, lider srspkog konzervativnog pokreta Dveri i jedan od čelnika prosvjeda protiv Aleksandra Vučića, blokirao je ulaz u Skupštinu grada Beograda zajedno s članovima Saveza za Srbiju. 

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić: ''Našli smo još zlata, ali da ne govorim gdje - sjatit će se svi, znamo nas dvoje gdje je to'' Aleksandar Vučić Vučić opet o ostavci, članovi stranke preklinju ga da ne ode: "Pakuješ se ti, pakujemo se i mi!"

U Skupštini je u tijeku bila Sjednica za rodnu ravnopravnost, a okupljeni ispred uzvikuju parole protiv gradske vlasti. Ispred ulaza u Skupštinu grada nalazi se i vozilo hitne pomoći.

Grupa djevojaka Bošku Obradoviću i okupljenima je vikala "Fašisti, fašisti!", javlja Blic

Boško Obradović bio je na samom ulazu u Skupštinu, a s njim u društvu su bili i drugi lideri Saveza za Srbiju – Borko Stefanović i Janko Veselinović.

Ispred Skupštine grada bile su dvije grupe okupljenih, žene iz skupštine i prosvjednici koji su se prepucavali "tko koga plaća" i "tko zbog koga ne može naći posao".

Žene su sjedile na stepenicama ispred skupštine i blokirale su sam ulaz u zgradu, dok je opozicija bila nadomak ulaza i zahtjevala da im se obrati gradonačelnik Zoran Radojičić ili njegov zamjenik Goran Vesić.

Nakog blokade, koja je tralala nešto duže od sat vremena, na poziv organizatora, okupljeni su krenuli prema Trgu Republike gde je u tijeku građevinska rekonstrukcija. Skinuli su zaštitnu ogradu te se uputili prema zgradi Regulatornog tijela za elektroničke medije. 

Oglasio se i Vučić

O svemu se ubrzo oglasio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Pozivam građane Srbije da ne brinu zbog fašističkog upada Boška Obradovića. Hvala veličanstvenim ženama, koje su pokazale da su u stanju suprotstaviti fašizmu. Obranile su instituciju od fašističkog lidera Boška Obradovića", rekao je Vučić.

Pozvao je institucije da reagiraju, a na pitanje o najavljenim prosvjedima ispred TV Pink, odgovorio je:

"Neće oni upasti u TV Pink jer im to neće biti omogućeno. Nasilje neće biti omogućeno nikome. Država je vagala. Policija će u nekom trenutku na njihovo nasilje morati reagirati", kazao je. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju