Plaža, ilustracija
Plaža, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Svatko tko bude obavljao malu nuždu u moru bit će kažnjen sa 750 eura, a osim toga zabranjeno je i ostavljanje smeća na plaži, roštiljanje i igranje s palicama i loptom.


Gradsko vijeće španjolskog grada Viga u regiji Galicija objavilo je kako će svatko tko bude obavljao malu nuždu u moru ili na plaži biti kažnjen s oko 750 eura što je nešto više od 5500 kuna, piše Daily Mail. Vijeće je pojasnilo kako se radi o manjem prekršaju, ali i kršenju higijenskih i sanitarnih propisa.

No, gradski vijećnici nisu se zaustavili samo na tome. Novim pravilima kojima su obuhvaćene i žene i muškarci, predviđene su kazne za svakoga tko je neprikladno odjeven na ulici.

Ilustracija Ima li u Hrvatskoj više ubojstava i provala ili korupcije? Veliko policijsko izvješće donosi zanimljive detalje

Boris Milošević Jednoglasnom odlukom Boris Milošević ostao bez saborskog imuniteta: Hoće li se protiv njega voditi kazneni postupak?

Novčane kazne predviđene su i za one koji ostave smeće na plaži, igraju se s palicama i loptom, pokušaju rezervirati mjesto na plaži ručnikom ili se pak odluče na roštiljanje. Korištenje sapuna u moru također je zabranjeno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju