Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riskiraju živote

Dokaz koliko su očajni...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sve načine pokušavaju ući u Veliku Britaniju, iz očaja se penju i na krovove jurećih vozila.

Imigrantska kriza na granici Francuske i Velike Britanije na svom je vrhuncu. Tunel ispod La Manchea opsjedaju na tisuće imigranata koji pokušavaju ući u 'obećanu zemlju'.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Vozači teretnih kamiona koji svakodnevno prolaze kroz Eurotunnel već su se žalili kako im se imigranti pokušavaju uvući u kamione ne bi li neprimjetno prošli kanal La Manche koji spaja Francusku i Veliku Britaniju. U francuskoj luci Calais, vozači kamiona kažu kako je njihov posao u posljednje vrijeme gotovo nemoguće obavljati.

POSLANA POJAČANJA Sinoć u Veliku Britaniju pokušalo ući još tisuću izbjeglica

A problema je sve više. Uočeni su imigranti na krovu vlaka koji juri kroz tunel, a pojavile su se i fotografije imigranata na krovu jurećih teretnjaka, a živote riskiraju i prelazeći ogradu od bodljikave žice.

Francuska policija sve se teže nosi s naletom imigranata te ih suzavcem i vodenim topovima pokušava spriječiti u prelasku granice.

David Cameron danas je priznao kako se čini da je ova kriza trajati cijelo ljeto, a s francuske strane postoje procjene kako će za kratko vrijeme u Calaisu biti i više od 10.000 imigranata, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene