Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Boeing 737 koji se srušio u ruskom Uralu pri čemu je poginulo svih 88 putnika, bio je u kvaru osam dana prije u Moskvi i na koncu uzletio nakon više 'neuspjelih pokušaja' paljenja motora, prema iskazu svjedoka koji je objavio ruski tisak.


'Sjela sam u isti zrakoplov 6. rujna u Moskvi i sat i 20 minuta smo stajali zbog kvara', rekla je putnica Irina Timofejeva za tjednik Rossijskaja Gazeta.

Vezani članci Planine, ilustracija Sumnjali na vanzemaljce i raketna testiranja: Otkriven pravi uzrok nesreće u kojoj je poginulo 9 planinara na Uralu Porinuće ledolomca Ural (Foto: AFP) Rusija porinula najmoćniji nuklearni ledolomac na svijetu: Lomit će slojeve leda i do tri metra debljine

'Ostali smo sjediti u zrakoplovu dok je trajao popravak i bili smo svjedoci velikog broja neuspjelih pokušaja da se motori pokrenu', dodala je. 

>> Zrakoplovnu nesreću u Rusiji skrivio pilot?

>> VIDEO: Srušio se ruski zrakoplov, 88 poginulih

'Na koncu nam je rečeno da je sve sređeno. Zrakoplov je krenuo, ali se nakon 20 metara motor ponovo počeo gasiti. Među putnicima je zavladao tajac', kazala je žena, doktorica medicinskih znanosti.

Boeing ruske tvrtke Aeroflot srušio se u nedjelju ujutro 14. rujna u času kada se počeo spuštati radi slijetanja u Permu. 

'Tehnički kvar je glavni' uzrok prema dosadašnjim spoznajama, rekao je prije nekoliko dana istražitelj ruskog državnog odvjetništva.