Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bjelorusija zatražila da američki veleposlanik napusti zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjelorusija, zemlja koju Zapad optužuje za kršenje ljudskih prava, povukla je u petak svog veleposlanika iz Sjedinjenih Država i zatražila da američki veleposlanik napusti Minsk.

Bjelorusko ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo kako je poduzelo određene korake nakon što je Washington nametnuo nove sankcije bjeloruskoj nacionalnoj naftnoj kompaniji Belneftekhim.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Bjelorusiji, ilustracija Čeka se odluka suda Andrej je mjesecima zatočen u beogradskom zatvoru: "Čeka me mučenička smrt. Ne želim završiti kao Navaljni" Aleksandar Lukašenko strah od ekstremizma Putinov saveznik uvodi represivne mjere i oružane patrole na ulicama: "Moraju imati barem pištolje"

"Jedan od tih koraka je povlačenje bjeloruskog veleposlanika u Washingtonu na konzultacije", rekao je glasnogovornik ministarstva Andrej Popov. "Istodobno i u istom cilju Bjelorusija traži da američki veleposlanik napusti zemlju".

Jedan dužnosnik američkog veleposlanstva u Minsku je rekao da diplomati do sada nisu o tome primili informaciju od bjeloruskih vlasti.

Washington je prošle godine nametnuo sankcije Belneftekhemu zabranivši Amerikancima da posluju s bjeloruskom naftnom tvrtkom i zamrznuvši sva sredstva te tvrtke na američkom teritoriju. Popov je rekao da su nove kaznene mjere SAD-a već u provedbi.

"Već dulje vrijeme Bjelorusija je poduzimala niz dosljednih koraka kako bi normalizirala odnose s Europskom unijom i Sjedinjenim Državama. Jedan od sudionika u tom procesu, Sjedinjene Države, uveo je nove restriktivne mjere", rekao je Popov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene