Donald Trump i Steve Bannon (Foto: AFP)
Donald Trump i Steve Bannon (Foto: AFP) Foto: Afp

Savezni tužitelji na Manhattanu objavili su da je podignuta optužnica protiv Bannona i drugih, uključujući Briana Kolfagea, Andrewa Badolata i Timothyja SaSheau, jer su navodno prevarili stotine tisuća donatora, tijekom kampanje "Sagradimo zid" (We Build the Wall), čiji je cilj bio prikupiti za tu svrhu 25 milijuna dolara.


Steve Bannon, bivši savjetnik predsjednika Donalda Trumpa, uhićen je i optužen zbog prijevare donatora Trumpove kampanje, pošto je nenamjenski trošio sredstva za izgradnju obećanog zida na američko-meksičkoj granici, objavilo je u četvrtak američko ministarstvo pravosuđa.

Vezani članci Izbori u SAD-u: Trump ne odustaje - 2 Trumpov savjetnik za koronavirus podnio ostavku. Stručnjaci: "Ostavka je zakašnjela" Donald Trump sa zaštitnom maskom Trump: "Žalostan sam zbog Bannona, ali dugo već nismo u kontaktu"

 

Savezni tužitelji na Manhattanu objavili su da je podignuta optužnica protiv Bannona i drugih, uključujući Briana Kolfagea, Andrewa Badolata i Timothyja SaSheaua, jer su navodno prevarili stotine tisuća donatora, tijekom kampanje "Sagradimo zid" (We Build the Wall), čiji je cilj bio prikupiti za tu svrhu 25 milijuna dolara.

Donatori su mislili da će njihov novac biti usmjeren prema gradnji zida na američko-meksičkoj granici, rekli su tužitelji. Međutim Kolfage, kojeg su tužitelji označili kao organizatora kampanje, potrošio je tisuće dolara iz kampanje za svoj rastrošan život.

Bannon, važna figura američke nacionalističke desnice, bio je Trumpov savjetnik u kampanji i kasnije u Bijeloj kući.

Bannonovom zaslugom je izgradnja zida postala jedno od ključnih obećanja u kampanji za predsjedničke izbore 2016. Kolfage će se pojaviti na saveznom sudu kasnije u četvrtak na Floridi, dok je za Bannona nadležan savezni sud na Manhattanu.

Preostaloj dvojici okrivljenih sudit će se na Floridi i u Coloradu. Trump je smijenio Bannona u kolovozu 2017.