Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Tomaševiću

Obustavljeno poskupljenje vode u Zagrebu: "Odluka je nezakonita!"

Aktualno Galerija Davor Filipović Davor Filipović Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović o cijeni vode - 7 Davor Filipović o cijeni vode - 7 Foto: Goran Mehkek/Cropix Davor Filipović o cijeni vode - 6 Davor Filipović o cijeni vode - 6 Foto: Goran Mehkek/Cropix Davor Filipović o cijeni vode - 5 Davor Filipović o cijeni vode - 5 Foto: Goran Mehkek/Cropix +3 Davor Filipović o cijeni vode - 4 Galerija 1/8 >>
Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je da je poskupljenje vode od 15 posto u Zagrebu nezakonito te je prozvao gradsku vlast da sve probleme rješava preko džepova građana.

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je kako je odluka Grada Zagreba za poskupljenjem vode od 15 posto od 1. ožujka nezakonita.

Istaknuo je kako je nezavisno Vijeće za vodne usluge obustavilo odluku grada Zagreba za poskupljenjem vode "jer je utvrdilo niz nepravilnosti kod donošenja takve odluke". Filipović je istaknuo kako Vlada subvencionira Grad sa 116 milijuna kuna svaki mjesec "kako ne bi došlo do povećanja cijena vode". 

Pozvao je gradske vlasti da ispune svoja predizborna obećanja. "Oni svaki svoj problem rješavaju tako da podižu cijene komunalnih usluga, cijena vode i ostalih, što se lomi preko leđa građana", rekao je Filipović.  

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Poskupljuje voda Tomašević najavio veliku promjenu u odvozu otpada

Filipović je dodao kako je Vlada ta koja štiti standard građana te kako u Gradu Zagrebu nije prijavljen nikakav projekt koji se tiče vodoopskrbe. "Krajnje je vrijeme da se počne odgovorno upravljati u Gradu Zagrebu", kaže.

"Nema razloga dizati cijene vode. Zašto bi građani trebali platiti 15 posto više? Kažu EU projekt, nikakvog EU projekta nema. Što to oni rade u Gradu Zagrebu?" zapitao se Filipović.

Pročitajte i ovo Ivan Ciković Teče i teče, teče jedan slap... Kako spriječiti pucanje vodovodnih cijevi u jeku rasta cijena vode? U Zagrebu imaju inovativno rješenje

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg ustvrdio je kako nema nikakvog opravdanja za povećanje cijene vode u Zagrebu.

Rekao je da je dizanje cijene vode nezakonito te je izvijestio o nalazima sa sjednice Vijeća za vodne usluge, kojom je odluka grada stavljena izvan snage.

"Spominju famozni projekt Zagreb za koji je potrebno osigurati 30 posto sredstava, a niti jedan od četiri parametra za EU projekte nije ispunjen", kaže Šiljeg.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević boravi u Splitu, odakle je odgovorio na te optužbe.   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene