Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila 2,5 godine

Bivša potpredsjednica parlamenta u BiH ide u zatvor: Odobravala novčane potpore, dio novca joj morali vratiti

Vesna Švancer (Foto: Facebook)
Vesna Švancer (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Bivša potpredsjednica Zastupničkog doma parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Vesna Švancer osuđena je u ponedjeljak pred Općinskim sudom u Tuzli na dvije i pol godine zatvora nakon što je proglašena krivom za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti.

Nepravomoćnim presudom utvrđeno je kako je Švancer svoju poziciju koristila za stjecanje nezakonite dobiti tako što je organizacijama i pojedincima odobravala novčane potpore, a oni su joj zauzvrat u razdoblju od 2016. do 2018. godine dio tog novca morali vratiti. Ona ga je prisvajala, a manji dio je dijelila sa suradnicima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Sud je utvrdio kako je Švancer na ovaj način stekla osobnu korist u iznosu nešto manjem od šest tisuća eura.

Za kazneno djelo udruživanja radi počinjenja kaznenih djela osuđena je na godinu dana, za produženo kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti osuđena je na godinu i četiri mjeseca, a zbog prijevare osuđena je na četiri mjeseca zatvora pa joj je sud izrekao jedinstvenu kaznu od dvije i pol godine zatvora.

Uz to je dobila zabranu obavljanja bilo kakvih dužnosti u zakonodavnim i izvršnim tijelima vlasti u razdoblju od deset godina.

Švancer je dužnost potpredsjednice Zastupničkog doma obavljala kao članica Saveza za bolju budućnost (SBB) na čijem je čelu Fahrudin Radončić, a nakon uhićenja i podizanja optužnice iz te su je stranke isključili. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene