Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Biskup Perić: 'Spas je u štalici, a ne u EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvjema mostarskim crkvama pred mnoštvom vjernika mise polnoćke predvodili su mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja blažene djevice Marije fra Ivan Sesar.

Biskup Perić je pozvao vjernike da spas traže u "betlehemskoj štalici", te napose kritizirao načela Europske unije, "koja se nudi kao obećana zemlja".

Pročitajte i ovo Konji Svaka čast! Anamarija je radila tri posla da bi spasila konje koji su trebali završiti u klaonici: "Nisam se mogla pomiriti s time" Slika nije dostupna Hercegovačke župe Biskup Perić pozvao na prikupljanje pomoći za Haiti

"Hrvatima katolicima Europska unija se nudi kao mesijska zemlja koja samo štiti svoju sebičnu ekonomiju, ima korijene u bezboštvu, a u Ustavu se ne smije spomenuti ime Isusovo", rekao je mostarsko-duvanjski biskup u propovijedi u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve.

Dodao je kako je povijest bila puna grijeha i nepravde te da za kršćane predstavlja "put kojim Bog vodi čovječanstvo prema budućnosti i konačnom cilju".

Fra Ivan Sesar pozvao je na misi polnoćki u mostarskoj crkvi Petra i Pavla da slijede Isusov primjer u solidarnosti prema drugim ljudima, obespravljenim i nemoćnim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene