Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dvjema mostarskim crkvama pred mnoštvom vjernika mise polnoćke predvodili su mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja blažene djevice Marije fra Ivan Sesar.


Biskup Perić je pozvao vjernike da spas traže u "betlehemskoj štalici", te napose kritizirao načela Europske unije, "koja se nudi kao obećana zemlja".

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Hamburški nadbiskup ponudio ostavku nakon izvješća o spolnim zlostavljanjima, vještaci zaključili da se slučajeve pokušalo prikriti Don Ranko Vidović Papa Franjo imenovao novog hvarskog biskupa: ''Hrabrimo jedni druge! Klonimo se ogovaranja i strančarenja!''

"Hrvatima katolicima Europska unija se nudi kao mesijska zemlja koja samo štiti svoju sebičnu ekonomiju, ima korijene u bezboštvu, a u Ustavu se ne smije spomenuti ime Isusovo", rekao je mostarsko-duvanjski biskup u propovijedi u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve.

Dodao je kako je povijest bila puna grijeha i nepravde te da za kršćane predstavlja "put kojim Bog vodi čovječanstvo prema budućnosti i konačnom cilju".

Fra Ivan Sesar pozvao je na misi polnoćki u mostarskoj crkvi Petra i Pavla da slijede Isusov primjer u solidarnosti prema drugim ljudima, obespravljenim i nemoćnim.