Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Biskup Perić čestitao bajram i osudio napade na vjerske objekte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić čestitao je mostarskom muftiji Seidu Smajkiću i Islamskoj vjerskoj zajednici u Mostaru Ramazanski bajram, istodobno osudivši najnovije napade na vjerske objekte u Hercegovini.

U čestitki biskupa Perića, koju je objavio Biskupski ordinarijat u Mostaru, navodi se kako Katolička crkva želi "da vlada pravedan mir i uzajamno poštovanje među ljudima, osobito među vjernicima, pripadnicima raznih konfesija i religija".

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

"Pogotovo se ova naša crkvena zajednica ograđuje i osuđuje svako nanošenje štete, duhovne ili materijalne, u sferi međuljudskih odnosa kao i na području religijskih objekata: groblja, džamija ili crkava, što se, nažalost, prošlih dana događalo na ovim hercegovačkim prostorima", navodi biskup Perić u čestitki mostarskom muftiji Smajkiću.

Iako ih biskup Perić nije izrijekom spomenuo, jasno je da je riječ o osudi nedavnog skrnavljenja katoličkog groblja u mostarskom naselju Gnojnica, te napada projektilom iz ručnog bacača na džamiju u prigradskom naselju Jasenica.

Mostarska policija već danima čuva 33-metarski katolički križ na brdu Hum iznad Mostara zbog informacija da bi taj vjerski objekt mogao biti meta terorističkog napada. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene