Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić čestitao je mostarskom muftiji Seidu Smajkiću i Islamskoj vjerskoj zajednici u Mostaru Ramazanski bajram, istodobno osudivši najnovije napade na vjerske objekte u Hercegovini.


U čestitki biskupa Perića, koju je objavio Biskupski ordinarijat u Mostaru, navodi se kako Katolička crkva želi "da vlada pravedan mir i uzajamno poštovanje među ljudima, osobito među vjernicima, pripadnicima raznih konfesija i religija".

Vezani članci Zavod za javno zdravstvo u Mostaru Teška situacija u Mostaru: "Zbog porasta broja COVID pacijenata, dio trećeg kata prenamijenili smo kao poseban odjel'' prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi

"Pogotovo se ova naša crkvena zajednica ograđuje i osuđuje svako nanošenje štete, duhovne ili materijalne, u sferi međuljudskih odnosa kao i na području religijskih objekata: groblja, džamija ili crkava, što se, nažalost, prošlih dana događalo na ovim hercegovačkim prostorima", navodi biskup Perić u čestitki mostarskom muftiji Smajkiću.

Iako ih biskup Perić nije izrijekom spomenuo, jasno je da je riječ o osudi nedavnog skrnavljenja katoličkog groblja u mostarskom naselju Gnojnica, te napada projektilom iz ručnog bacača na džamiju u prigradskom naselju Jasenica.

Mostarska policija već danima čuva 33-metarski katolički križ na brdu Hum iznad Mostara zbog informacija da bi taj vjerski objekt mogao biti meta terorističkog napada.