Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijela kuća u ponedjeljak je ocijenila da bi bilo prerano ponovo otvarati raspravu o kontroli vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama, nekoliko sati nakon pucnjave u Las Vegasu u kojoj je ubijeno 58 ljudi.


"Danas je dan kada trebamo tješiti preživjele i oplakivati one koje smo izgubili", rekla je Sarah Huckabee Sanders, glasnogovornica Donalda Trumpa.

Vezani članci Sudar Sudar jelena i motorista odigrao se tako brzo da nitko nije stigao reagirati Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Južnokorejski predsjednik: Sjeverna Koreja ostaje otvorena za dijalog s SAD-om

"Vodi se istraga. Motive napada još treba utvrditi. Prerano je govoriti o politici dok nemamo sve činjenice", dodala je.

Glasnogovornica je usto upozorila da postoji opasnost da se "donesu zakoni koji neće pridonijeti sprječavanju" sličnih tragedija, spomenuvši primjer Chicaga, gdje su kaznena djela počinjena vatrenim oružjem u porastu unatoč "veoma strogim" zakonima u vezi s time.

Huckabee Sanders usto je napala Hillary Clinton, demokratsku protukandidatkinju Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima, koja je u ponedjeljak pozvala Amerikance da se "usprotive" Nacionalnoj udruzi za vatreno oružje (NRA), moćnom lobiju za vatreno oružje.

"Gospođi Clinton lako je kritizirati, ali moramo znati da je napadač jedina osoba koja je umrljala ruke krvlju i sada nije trenutak da napadamo pojedince i organizacije", rekla je.

"Mislim da ćemo još raspravljati o tome, ali danas nije vrijeme za to", dodala je. (Hina)