Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na području Ljubuškog

Policija na području Hercegovine spriječila ulazak sedam migranata u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici policije Županije zapadnohercegovačke uhitili su sedmoricu migranata podrijetlom iz Iraka koji su pokušavali ilegalno prijeći u Hrvatsku, izvijestili su u ponedjeljak predstavnici županijskoga MUP-a.

Na području Ljubuškog tijekom vikenda je uočeno sedam migranata. Oni su otkriveni u u sklopu akcije Migrant koju provodi županijska policija s ciljem sprječavanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području Županije zapadnohercegovačke (ŽZH).

Pročitajte i ovo Migranti - 1 Ilegalni prelasci granica AFP: "Hrvatska vraća migrante dok Europa jača granične kontrole" Ilegalni migranti Situacija na granici se ne smiruje Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..."

Ispitivanjem u službenim prostorijama policijske uprave u Ljubuškom utvrđeno je kako se radi o državljanima Iraka.

Oni su nakon provjera upućeni u Migracijski centar koji će odlučiti o daljnjim mjerama prema njima.

Migranti najčešće koriste rutu preko Bihaća koja je najbliža kako bi se dokopali Hrvatske te nastavili dalje prema zemljama Europske unije. Dio njih pokušava u Hrvatsku ući i preko tzv. južne rute na području Hercegovine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene