Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naprava je eksplodirala ispred kuće obitelji Keserović, liskih prijatelja imama Selvedina Beganovića kojeg su napadači pokušali ubiti već tri puta.


Nepoznata naprava eksplodirala je ispred kuće obitelji Keserović, bliskih prijatelja imama Selvedina Beganovića kojega su nedaleko od Velike Kladuše napadači u tri navrata pokušali ubiti nakon što se otvoreno protivio slanju bošnjačkih mladića da se bore na strani terorističke organizacije Islamske države, objavljeno je u utorak.

Vezani članci Slika nije dostupna Njemački reporteri u Gornjoj Maoči: 'BiH je jedno od najvećih mjesta za novačenje džihadista' Slika nije dostupna Suđenje za terorizam: Svjedok potvrdio da se borio u Siriji, ali ne i da ga je Bosnić na to potaknuo

Po navodima Dnevnog avaza, nepoznata naprava je eksplodirala u subotu navečer što je zastrašilo djecu, potvrdio je Mirsad Keserović, jedan od dvojice braće koja žive u napadnutoj kući.

VIDEO Na graničnom prijelazu Sl. Brod uhićen džihadist!

Pojasnio je kako je taj incident samo jedan u nizu od dvadesetak napada u posljednja dva mjeseca kojima je izložena ova obitelj. Keserović ne zna jesu li napadi povezani s pokušajima ubojstva muslimanskog vjerskog službenika Selvedina Beganovića, tvrdeći da se vremenski podudaraju s prvim napadom na imama.

Uz lokalnu policiju obitelj je o zastrašivanjima i napadima izvijestila u Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) te Federalnu upravu policije (FUP), kao i međunarodne organizacije.

Policija tvrdi da nema tragova eksplozije

No, u lokalnoj policiji u Velikoj Kladuši su izvijestili kako nema tragova eksplozije, premda je Dnevni avaz objavio fotografiju s Mirsadom Keserovićem koji stoji ispred kratera koji podsjeća na posljedice aktiviranja eksplozivne naprave. Dežurni državni odvjetnik Unsko-sanske županije, koji je upoznat s ovim slučajem, naložio je policijskim kriminalističkim tehničarima da uzmu uzorke s lica mjesta.

Imam Beganović upozorava: Mladići iz BiH i dalje idu u Siriju

Imam Selvedin Beganović nedavno je ponovno fizički napadnut nedaleko od Velike Kladuše u BiH te je upozorio da se i nakon uhićenja i podizanja optužnice protiv neformalnog vođe radikalnih islamista Bilala Bosnića nastavlja novačenje i odlazak mladih Bošnjaka u Siriju gdje se priključuju terorističkoj organizaciji Islamskoj državi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook