Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Normalizacija prometa

BiH: Nakon šestodnevnog prekida vlakovi ponovno voze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željeznički promet na području Federacije Bosne i Hercegovine normaliziran je nakon šestodnevnog prekida prouzročenog štrajkom strojovođa, potvrđeno je iz uprave Željeznica FBiH.

Vlakovi su pokrenuti nakon što su predstavnici uprave i sindikata strojovođa u petak postigli dogovor o uvjetima pod kojima će se nastaviti prometovanje. Glasnogovornik uprave Željeznica FBiH Samir Kardić izjavio je kako je prihvaćen zahtjev sindikata da se povuče odluka o tome da vlakovima upravlja samo po jedan strojovođa.

Pročitajte i ovo Vlak Tri osobe bile u vozilu Užas u Bjelovaru: Vlak na pružnom prijelazu naletio na automobil Ilustracija Putnicima nije smiješno Neviđena greška strojovođe vlaka zvuči kao da je ispala iz vica: "Ovo se nikad nije dogodilo"

Odluka o novim pravilima prometovanja bila je donesena zbog štednje a strojovođe su iz prosvjeda 12. prosinca odlučili odbiti voziti vlakove s obrazloženjem kako se na taj način ozbiljno ugrožava sigurnost željezničkog prometa.

Nekoliko sindikalnih udruga koje djeluju unutar Željeznica FBiH nakon toga je zaprijetilo i općim štrajkom zbog najave kako će svih 3900 zaposlenika u narednih deset godina dobijati plaće umanjene za deset posto kako bi se mogao vratiti kredit namijenjen modernizaciji željezničke mreže.

>> VIDEO: Pušten u promet najbrži vlak na svijetu

Višednednevi prekid željezničkog prometa doveo je do ruba blokade velikih tvrtki poput mostarskog Aluminija i željezare u Zenici koje se sirovinama opskrbljuju iz luke Ploče. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene