Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Tadić upozorava hrvatske političare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić pozvao je političare iz regije, posebice iz Hrvatske da ne 'dijele lekcije' Srbiji.

'Neki političari iz regije dijele nam lekcije i to je smiješno', kazao je Tadić gostujući u emisiji 'Utisak nedelje' Televizije B 92. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić: Milanović je trebao čestitati Sanaderu Slika nije dostupna Vojvođanski Hrvati podržavaju Tadića za predsjednika

Nakon što mu je voditeljica spomenula da je hrvatski premijer Ivo Sanader njemu poručio da mu ne drži lekcije, Tadić je kazao da on 'štiti interese Srbije u bilateralnim odnosima'.

'Hrvatski političari neka dobro razmisle o izjavama koje ugrožavaju teritorijalni integritet Srbije. Ja ih molim, i ovim putem i osobno, da se suzdrže od dijeljenja lekcija Srbiji i da rješavaju svoje probleme', kazao je Tadić. Naglasio je da 'Hrvatskoj stvarno želi sve najbolje', jer je njezin put u Europsku uniju dobar i za Srbiju i ostale zemlje u regiji.

Tadić je kazao da neće prihvatiti ucjene iz EU, odnosno najave da bi Srbija mogla ući u tu organizaciju vrlo brzo nakon što prizna neovisno Kosovo.

'To preventivno kažem, neka čuju europski predstavnici da ne mogu računati na to da će bilo tko u Srbiji prihvatiti uvjet da Srbija prizna Kosovo kako bi nastavila europske integracije', kazao je srbijanski predsjednik.

Tadić je rekao da njegov politički program i dalje sadrži dvije bitne komponente 'i Kosovo i europske integracije', jer je obrana integriteta zemlje njegova ustavna obveza i 'duboko ljudsko uvjerenje', a europske integracije politička obveza i jednako tako 'duboko ljudsko uvjerenje'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene