Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Suđenje Pašiću zatvoreno za javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Zdravku Pašiću, optuženom za ubojstvo slunjskog liječnika Dragutina Krušića 1991. godine, na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, u ponedjeljak je zatvoreno za javnost, zbog svjedočenja zaštićenog svjedoka.

Pašića (44) optužnica tereti da je, u dogovoru s Milanom Grubješićem, u noći između 22. i 23. prosinca 1991. godine izveo liječnika Krušića iz Doma zdravlja pod izgovorom da treba ukazati medicinsku pomoć većem broju ranjenika u susjednom Cetingradu, da bi ga potom ubili pucajući u njega iz automatske puške, te je od prostrijelnih rana liječnik umro na licu mjesta.

Pročitajte i ovo Melania Trump (Foto: AFP) Nema je 25 dana Pa gdje je Melania Trump? Glasine i pošalice o tome gdje je američka prva dama sve su luđe Melania Trump (Foto: AFP) Operirala dobroćudni tumor Nije viđena u javnosti od 10. svibnja: Melania Trump neće se pojaviti na dva nadolazeća događanja

Na suđenju, koje je počelo u petak, 1. veljače, optuženi Pašić, koji je tih dana 1991. godine bio pripadnik lokalne policije u Slunju, a prije toga u ličkom korpusu vojske tzv. srpske krajine, u svojoj obrani je tvrdio da nije on izveo liječnika iz Doma zdravlja, već Grubješić, s čijim su automobilom i krenuli ka Cetingradu, da bi stali pokraj jedne lokalne gostionice, ispred koje je samo Grubješić pucao i ubio liječnika.

Županijski sud u Karlovcu osudio je Pašića u odsutnosti i Grubješića, koji izdržava izrečenu kaznu, na 12 godina zatvora.
"Slučaj Pašić" jedan je od predmeta koje je Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije ustupilo Državno odvjetništvo Hrvatske, na temelju Sporazuma o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, koji su dva državna tužiteljstva potpisala prije tri godine.

Nastavak suđenja Pašiću pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu zakazan je za 13. ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene