Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: MUP nastavlja potragu za haškim bjeguncima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je u četvrtak da policija nastavlja s akcijama "intenzivne potrage" za preostalim haškim bjeguncima.

Ministar Jočić je novinarima izjavio da će akcija potrage biti provođena "skoro svaki dan".

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Neki beogradski mediji u četvrtak prenose pisanje novosadskih elektroničkih "E-novina" da je Vojna policija s pripadnicima žandarmerije MUP-a Srbije u utorak pretresla šumu i vojne objekte na Fruškoj gori tražeći Gorana Hadžića, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj ali u toj akciji, prema istom izvoru, nitko nije pronađen ni uhićen.

Da će Ratko Mladić i ostala trojica haških bjegunaca, koji se po tvrdnjama glavne haške tužiteljice Carle del Ponte skrivaju u Srbiji, uskoro biti u Scheveningenu, vjeruje i tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević. U intervjuu tabloidu "Kurir" od četvrtka on je kazao da se na pronalaženju odbjeglih svakodnevno radi i da Del Ponte pozitivno izvješće o suradnji Srbije s Haškim sudom "nije dala na lijepe oči".

"Ukoliko su srpski generali prepoznali državni interes i dragovoljno se predali, ne vidim zašto to ne bi učinio i Mladić. To je i prilika da on pokuša skinuti ljagu sa svoga imena i kolektivnu krivnju sa srpskog naroda", kazao je tužitelj Vukčević, koji je i jedan od koordinatora Akcijskog plana za okončanje suradnje s Haškim sudom.

Unatoč tome što su u srijedu u Bruxellesu, nakon više od
jednogodišnjeg prekida, nastavljeni pregovori Srbije i Europske unije o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, izručenje preostalih haških optuženika, prvenstveno Ratka Mladića i dalje ostaje uvjet Srbiji za europske i euroatlantske integracije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene