Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima 127 kilograma

Ministrica zdravstva na udaru javnosti: 'Predebeli ste!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maggie De Block kritike javnosti odbacuje i poručuje da je bitno ono što je unutra, a ne ambalaža. Pretilost je u Belgiji sve veći problem.

Dok su neki političari na udaru javnosti zbog korumpiranosti ili nesposobnosti, belgijska nova ministrica zdravlja prva je politička figura koja se našla na udaru javnosti jer je - predebela za posao, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju Davor Štimac Hrvati - debela nacija Predsjednik Hrvatskog društva za debljinu najavio revolucionarnu metodu mršavljenja: "To je kapsula koja se proguta i pretvara u elipsu"

Maggie De Block, belgijska najpopularnija političarka kojoj se predviđala i uloga buduće premijerke, iznenadila je mnoge kada je objavljeno da će u koaliciji desnog centra koja je upravo preuzela vlast preuzeti ulogu ministrice zdravstva.

Naime, smatra se kako 52-godišnjakinja koja teži preko 127 kilograma ne može biti dobar primjer u zemlji u kojoj je pretilost sve veći zdravstveni problem.

VIDEO On ima tri godine, 70 kilograma i ne može prestati jesti

Anti Maggie optužbe pokrenuo je novinar belgijske VRT televizije, dopisnik iz Washingtona Tom van de Weghe. Na Twitteru se zapitao hože li biti 'vjerodostojna na svojoj novoj dužnosti'. Na nizozemskom TV kanalu NOS poručili su da će njezina 'očita debljina izazvati podrugljivi smijeh'.

No, ministrica koja je 25 godina radila kao liječnica opće prakse odbacuje kritike. 'Znam da nisam model, ali morate vidjeti što je unutra, a ne ambalažu', poručila je.

Inače, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije iz 2008. godine, ukupno 47 posto odrasle populacije u Belgiji je pretilo.

Maggie De Block u prethodnoj vladi je bila ministrica za imigraciju i hvaljena je jer je za gotovo pola srezala broj zahtjeva za azil.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene