Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj JMBG

Beba Belmina posebnim letom prebačena na liječenje u Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tromjesečna djevojčica Belmina Ibrišević, čija je tragična sudbina potaknula višednevne prosvjede protiv vlasti u BiH prebačena je na liječenje u Njemačku, nakon višetjednog čekanja na putne dokumente i JMBG.

Beba Belmina prebačena je na liječenje posebnim letom  iz Sarajeva u Njemačku, a na klinici u Tuebingenu trebala bi biti podvrgnuta tretmanu, koji podrazumijeva i presađivanje koštane srži. Zamjenica ministra civilnih poslova BiH Denisa Sarajlić-Maglić izjavila je kako je novac za liječenje osiguran iz fondova zdravstvenog osiguranja Federacije BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevareni brojni turisti Rezervirali apartman, a kada su stigli na odredište, shvatili su što se dogodilo: Ništa od bazena, jacuzzija... Sarajevo, ilustracija velika zagađenja U Sarajevu na snazi uzbuna: "Stanje je alarmantno"

>>Beba koja je ujedinila BiH: Pogoršalo se stanje malene Belmine

Sudbina Belmine Ibrišević bila je povod za izlazak građana BiH na prosvjede u Sarajevu. Iako u teškom stanju, ona se našla u poziciji da ne može otputovati na liječenje u inozemstvo, jer nema matični broj nužan za izdavanje putovnice. Trenutno je na snazi privremena odluka Vijeća ministara BiH o načinu izdavanja JMBG koja vrijedi do šest mjeseci i na temelju koje je i Belmina dobila putovnicu. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene