Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon katastrofalnog požara

Reporterka Dnevnika Nove TV iz Pariza: "Na licima Parižana i njihovih gostiju vidi se šok i velika tuga"

Katedrala Notre Dame nakon požara (Foto: AFP)1 - 1
Katedrala Notre Dame nakon požara (Foto: AFP)1 - 1 Afp
Aktualno Galerija Katedrala Notre Dame nakon požara (Foto: AFP)1 - 1 Katedrala Notre Dame nakon požara (Foto: AFP)1 - 1 Foto: Afp +0 Barbara Štrbac uživo iz Pariza (Foto: Vijesti Nove TV) Galerija 1/2 >>
Svijet je šokiran snimkama izgorjele katedrale Notre-Dame u Parizu.

Golemi požar progutao je cijeli krov, srušio se jedan toranj, a 850 godina stara građevina obojena je sivim i crnim tonovima.

Pročitajte i ovo Sanacija požarišta na katedrali Notre Dame (Foto: AFP) - 5 istražitelji traže krivca Dan koji je promijenio lice jednog od najljepših gradova na svijetu: Pariz oplakuje Notre-Dame, požar pod kontrolom Stjepan Lončar, voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu (Foto: Večernje vijesti Nove TV) "krenula je suza na oko" Emotivno javljanje voditelja Hrvatske katoličke misije u Parizu: "Notre-Dame više ne postoji, ostali su samo zidovi"

Požar je ugašen nakon što je bjesnio gotovo 15 sati. Brojni građani i turisti uz molitvu i pjesmu promatrali su kako vatra guta zaštitni znak Pariza. Posebno su emotivno doživjeli rušenje zvonika.

U Parizu je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. Kaže da je Pariz u utorak u tuzi. Veličanstvena građevina stara osam i pol stoljeća odoljevala je svemu. Danas se njezina poznata struktura samo nazire.

U okolici katedrale Notre-Dame je puno ljudi. Katedrala je oduvijek najposjećenija turistička atrakcija glavnog francuskog grada, a nakon nesreće koja se dogodila ona i dalje izaziva mnogo pozornosti.

Svi žele vidjeti i uvjeriti se kako je poznata katedrala još uvijek na istom mjestu, barem njezin prepoznatljiv dio.

Iako je oko katedrale puno turista, atmosfera nije ona uobičajena, turistička. Sve je tužnije, a ljudi i prolaznici su tiši. Na licima Parižana i njihovih gostiju vidi se šok i velika tuga prizorom koji katedrala trenutno daje.

Cijeli dio grada oko katedrale Notre-Dame je zatvoren za promet i zbog toga se stvaraju velike gužve. U blizini prolaze žurne službe, vatrogasci i hitna pomoć.

Na katedrali su i sada u tijeku izvidi, stručne osobe pokušavaju otkriti u kakvom je stanju struktura katedrale. Pokušava se otkriti što se dogodilo.

Osim toga, cijela građevina je pod nadzorom zbog dijelova koji još uvijek tinjaju, da ne bi ponovno slučajno buknuli.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene