Svijet je šokiran snimkama izgorjele katedrale Notre-Dame u Parizu.

Galerija Barbara Štrbac uživo iz Pariza (Foto: Vijesti Nove TV) +0 Katedrala Notre Dame nakon požara (Foto: AFP)1 - 1

Golemi požar progutao je cijeli krov, srušio se jedan toranj, a 850 godina stara građevina obojena je sivim i crnim tonovima.

Vezani članci Katedrala Notre Dame nakon požara (Foto: AFP) - 3 Ovako izgleda slavna katedrala Notre-Dame u Parizu dan nakon stravičnog požara Sanacija požarišta na katedrali Notre Dame (Foto: AFP) - 5 Dan koji je promijenio lice jednog od najljepših gradova na svijetu: Pariz oplakuje Notre-Dame, požar pod kontrolom

Požar je ugašen nakon što je bjesnio gotovo 15 sati. Brojni građani i turisti uz molitvu i pjesmu promatrali su kako vatra guta zaštitni znak Pariza. Posebno su emotivno doživjeli rušenje zvonika.

U Parizu je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. Kaže da je Pariz u utorak u tuzi. Veličanstvena građevina stara osam i pol stoljeća odoljevala je svemu. Danas se njezina poznata struktura samo nazire.

U okolici katedrale Notre-Dame je puno ljudi. Katedrala je oduvijek najposjećenija turistička atrakcija glavnog francuskog grada, a nakon nesreće koja se dogodila ona i dalje izaziva mnogo pozornosti.

Svi žele vidjeti i uvjeriti se kako je poznata katedrala još uvijek na istom mjestu, barem njezin prepoznatljiv dio.

Iako je oko katedrale puno turista, atmosfera nije ona uobičajena, turistička. Sve je tužnije, a ljudi i prolaznici su tiši. Na licima Parižana i njihovih gostiju vidi se šok i velika tuga prizorom koji katedrala trenutno daje.

Cijeli dio grada oko katedrale Notre-Dame je zatvoren za promet i zbog toga se stvaraju velike gužve. U blizini prolaze žurne službe, vatrogasci i hitna pomoć.

Na katedrali su i sada u tijeku izvidi, stručne osobe pokušavaju otkriti u kakvom je stanju struktura katedrale. Pokušava se otkriti što se dogodilo.

Osim toga, cijela građevina je pod nadzorom zbog dijelova koji još uvijek tinjaju, da ne bi ponovno slučajno buknuli.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju