Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ubojstva Hainesa

Poruka Obame džihadistima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo šro je sve u subotu poručio islamskim džihadistima američki predsjednik Barack Obama nakon "barbarskgo ubojstva" britanskog državljanina Davida Hainesa.

"Sjedinjene Države večeras stoje rame uz rame sa svojim bliskim prijateljima i saveznicima u tuzi i odlučnosti", kazao je Barack Obama u izjavi.

Pročitajte i ovo David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka" Slika nije dostupna Čitav svijet protiv ISIS-a PUTIN, OBAMA I CAMERON ZA ISTIM STOLOM Teroristički napad u Parizu promijenio je sve

POPIS DRŽAVA: Oni su uz Ameriku u borbi protiv džihadista

Također je izjavio da će SAD raditi s Ujedinjenim Kraljevstvom i širokom koalicijom država iz regije i cijelog svijeta kako bi počinitelje tog nečuvenog zločina priveli pravdi te kako bi "uništili tu prijetnju narodima naših zemalja, regije i svijeta".

Militanti Islamske države objavili su u subotu video snimku koja prikazuje pogubljenje britanskog humanitarca Davida Hainesa.

Britanski premijer David Cameron to je pogubljenje nazvao činom čistog zla i obećao da će Hainesove ubojice privesti pravdi bez obzira koliko to dugo trajalo.

David Haines (44) iz Pertha u Škotskoj otet je u ožujku 2013. dok je radio za francusku agenciju ACTED. Otac je četverogodišnjeg djeteta u braku s hrvatskom državljankom iz Siska gdje ima prebivalište i tvrtku koju je pokrenuo sa suprugom.

Islamska država (IS) u proteklih je mjesec dana objavila i snimke egzekucije dvojice američkih novinara, Jamesa Foleya i Stevena Sotloffa, a prijeti novim ubojstvom nastave li zapadne zemlje zračne udare na pripadnike IS u Siriji i Iraku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene