Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava britanskog ministra

Banke u panici: Prijeti im porez od 50 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske je bankare naljutio ministar financija predloženim mjerama štednje. U vrijeme velike financijske krize, on planira uvesti poseban jednokratni porez bankama od 50 posto.

Oporezivali bi se bonusi veći od 25 tisuća funti. Porez bi plaćale banke, a ne zaposlenici koji dobivaju te izdašne novčane nagrade. Kako bi smanjila proračunski manjak od 300 milijardi dolara, Vlada namjerava i povećati doprinose za obvezno zdravstevno osiguranje i zamrznuti plaće u javnom sektoru.

Pročitajte i ovo Boris Johnson Kraj političke karijere Šokantni odlazak Borisa Johnsona: ''Nikad nije bio sposoban ni za zastupnika, a kamoli za premijera naše velike zemlje" Slika nije dostupna Odlučan ministar 'Novac poreznih obveznika neće se koristiti za spašavanje banaka, a još manje novac fonda za pomoć eurozoni'

>> 'Dobit banaka u privatnih džepovima, gubitke plaćaju porezni obveznici'

'Poruka obiteljima koje žude za boljim standardom je jasna: Ako želite uspjeti, ako želite imati svoju kuću, sačuvati mirovinu ili ostaviti nešto svojoj djeci, tada Laburistička stranka nije za vas', rekao je George Osborne, iz oporbene Konzervativne stranke. 'Bilo je prilično jasno da nema političara, ni vlade koja bi mogla dopustiti bankama da izvlače pune vreće novca kada ih pune porezni obveznici, kada ih na životu drže porezni obveznici: bojim se da je ovo bilo politički neizbježno', zaključio je Boris Johnson, gradonačelnik Londona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene