Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanske je bankare naljutio ministar financija predloženim mjerama štednje. U vrijeme velike financijske krize, on planira uvesti poseban jednokratni porez bankama od 50 posto.


Oporezivali bi se bonusi veći od 25 tisuća funti. Porez bi plaćale banke, a ne zaposlenici koji dobivaju te izdašne novčane nagrade. Kako bi smanjila proračunski manjak od 300 milijardi dolara, Vlada namjerava i povećati doprinose za obvezno zdravstevno osiguranje i zamrznuti plaće u javnom sektoru.

Vezani članci Veliki ekonomski gubitak, ilustracija Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana'' Slika nije dostupna Fijasko u britanskom parlamentu: Neće biti većine ni za May ni za ostale stranke

>> 'Dobit banaka u privatnih džepovima, gubitke plaćaju porezni obveznici'

'Poruka obiteljima koje žude za boljim standardom je jasna: Ako želite uspjeti, ako želite imati svoju kuću, sačuvati mirovinu ili ostaviti nešto svojoj djeci, tada Laburistička stranka nije za vas', rekao je George Osborne, iz oporbene Konzervativne stranke. 'Bilo je prilično jasno da nema političara, ni vlade koja bi mogla dopustiti bankama da izvlače pune vreće novca kada ih pune porezni obveznici, kada ih na životu drže porezni obveznici: bojim se da je ovo bilo politički neizbježno', zaključio je Boris Johnson, gradonačelnik Londona.