Na pokušaj Donalda Trumpa da sudskim putem zabrani za sebe neugodnu knjigu, nakladnik je objavljivanje pomaknuo četiri dana ranije, a autor je putem Twittera poručio: Gospodine predsjedniče, uzmite ju i čitajte.

Galerija


Odvjetnik američkog predsjednika Charles J. Harder u četvrtak je uzalud pokušavao zabraniti objavljivanje knjige "Fire and Fury: Inside the Trump White House" ("Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće") u kojoj se daje mračna slika Bijele kuće gdje osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari oko predsjednika, a njegovi ga najbliži suradnici ismijavaju zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

Vezani članci Donald Trump Trump izjavio da će napustiti Bijelu kuću ako Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena Donald Trump (Foto: AFP) Trump odgovorio na optužbe da je mentalno nesposoban: "Ja sam vrlo stabilan genij"

Odgovor nakladnika, koji je najvjerojatnije zadovoljno trljao ruke zbog velikog interesa javnosti, nije kasnio. Izlazak knjige pomaknuo je za četiri dana, pa će knjiga umjesto u utorak, izaći već u petak.

Autor Michael Wolff poručio mu je pak preko Twittera: "Eto. Možete ju kupiti (i čitati) sutra. Hvala, gospodine predsjedniče."

U toj knjizi, koje su presliku dobile mnoge novinske agencije, pa tako i France Presse, Steve Bannon, bivši predsjednikov savjetnik i vlasnik krajnje desničarskog informativnog portala Breitbart News, optužuje Trumpova sina Donalda Trumpa mlađeg za izdaju, što je naljutilo čelnika Bijele kuće.

Po ulomcima iz knjige, Bannon je nazvao sastanak Trumpova sina i glavnih dužnosnika iz kampanje sa skupinom Rusa u lipnju 2016. "izdajničkim" i "nedomoljubnim". Ostao je zaprepašten susretom u Trump Toweru u New Yorku na kojem je ruski odvjetnik navodno ponudio inkriminirajuće informacije o predsjedničkoj kandidatkinji demokrata Hillary Clinton, navodi se u knjizi.

Michael Wolff, novinar Hollywood Reportera, napisao je knjigu na temelju više od 200 razgovora s predsjednikom, njegovim najbližim suradnicima i članovima administracije. (Hina)