Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pripremi

Asad obećao političke reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bašar al Asad u nedjelju je izjavio da njegov režim priprema političke reforme, istodobno nastojeći 'razbiti' naoružane bande koje su, prema njegovu mišljenju odgovorne za nasilje u zemlji, izvijestila je službena novinska agencija Sana.

'Mjere što ih poduzima Sirija usredotočit će se na dvije važne stvari: političke reforme i razbijanje naoružanih banda', koje pokušavaju destabilizirati zemlju, rekao je Asad tijekom posjeta Damasku članova dvaju južnoameričkih visokih izaslanstava.

'Sirijski narod dobro je prihvatio reforme, no napadi izvana na Siriju sve su jači, unatoč tomu što se stanje u zemlji počelo poboljšavati', rekao je Asad. Predsjednik je optužio zapadne sile da ih 'premalo zanimaju reforme'.

'Unatoč svemu, proces reformi se nastavlja', rekao je Asad i dodao da je takva sirijska odluka 'suverena' te 'nije povezana sa savjetima izvana'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ruski sustav S-300 (Foto: Arhiva/AFP) U roku od dva tjedna Sirija će od Rusije dobiti moderan sustav protuzračne obrane Iljušin Il-20 (Foto: Arhiva/AFP) "U prijateljskoj vatri" Asad poslao telegram Putinu: "Žao nam je, greškom smo pogodili vaš avion"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene