Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REPORTERKA DNEVNIKA NOVE TV

Anita Martinović iz Subotice: "Vojvođanski Hrvati zbog Šešelja hrvatsku riječ izgovaraju šaptom, kao 90-ih..."

Anita Martinović (Foto: Dnevnik.hr)
Anita Martinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Anita Martinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
"Neću pretjerati ako kažem da se među vojvođanske Hrvate ponovno uvukao određeni strah i nemir nakon svega što se dogodilo u Skupštini", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović u Subotici.

Reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović javila se iz Subotice za Vijesti u 17 sati. Na pitanje kakve su reakcije vojvođanskih Hrvata nakon jučerašnjeg odlaska izaslanstva Hrvatskog sabora iz Beograda, a zbog Šešeljeva navodnog paljenja hrvatske zastave, Martinović odgovara: "Neću pretjerati ako kažem da se među vojvođanske Hrvate ponovno uvukao određeni strah i nemir nakon svega što se dogodilo u Skupštini.

Pročitajte i ovo Izbori u Srbiji - 2 Izbori u Srbiji VIDEO Na pitanje o Šešelju, Vučić reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: "Samo mi vi nemojte držati predavanje o ratnim zločincima" Vojislav Šešelj Stigla nova optužnica FOTO Ispred Šešeljeve kuće osvanuo znak koji mu se neće svidjeti, autori objasnili što im je bio povod

To ih sve podsjeća na rane 90-e godine, kada je iz Vojvodine protjerano između 35 i 40 tisuća Hrvata, 25 ih je ubijeno, a čak 27 vojvođanskih sela u kojima su Hrvati nekada živjeli i bili većinsko stanovništvo ostalo je danas bez ijednog Hvata.

S mnogima sam danas razgovarala i kažu da po selima Hrvati ponovno počinju spuštati rolete, biraju svaku riječ, i hrvatsku riječ izgovaraju u šaptu. Čuli smo danas Vojislava Šešelja na konferenciji za novinare, on i dalje negira progone i zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Vojvodini, za koje je na kraju krajeva i osuđen.

Hrvati u Vojvodini razumiju zašto je saborsko izaslanstvo napustilo Beograd i prekinulo službeni posjet, iako je danas trebalo biti u Subotici, ali kažu, nakon svega osjećaju se ponovno usamljenima i napuštenima, sami sa svojim problemima". 

U javljanju uživo za Dnevnik Nove TV Anita Martinović dodala je i kako se postavlja pitanje zašto Srbija ne oduzme zastupnički mandat Šešelju, jer u svojim zakonima ima za to uporište - ako je netko osuđen na zatvorsku kaznu veću od šest mjeseci, može mu biti oduzeti mandat.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene