"Neću pretjerati ako kažem da se među vojvođanske Hrvate ponovno uvukao određeni strah i nemir nakon svega što se dogodilo u Skupštini", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović u Subotici.

Galerija


Reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović javila se iz Subotice za Vijesti u 17 sati. Na pitanje kakve su reakcije vojvođanskih Hrvata nakon jučerašnjeg odlaska izaslanstva Hrvatskog sabora iz Beograda, a zbog Šešeljeva navodnog paljenja hrvatske zastave, Martinović odgovara: "Neću pretjerati ako kažem da se među vojvođanske Hrvate ponovno uvukao određeni strah i nemir nakon svega što se dogodilo u Skupštini.

Vezani članci Vojislav Šešelj (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) MVEP o Šešeljevu skupu: "To je nedopustivo ponižavanje žrtava i prognanih Hrvata" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Predsjednica o Šešeljevu skupu u Hrtkovcima: "Izrugivanje žrtvama na mjestu zločina civilizacijski je poraz za jedno društvo"

To ih sve podsjeća na rane 90-e godine, kada je iz Vojvodine protjerano između 35 i 40 tisuća Hrvata, 25 ih je ubijeno, a čak 27 vojvođanskih sela u kojima su Hrvati nekada živjeli i bili većinsko stanovništvo ostalo je danas bez ijednog Hvata.

S mnogima sam danas razgovarala i kažu da po selima Hrvati ponovno počinju spuštati rolete, biraju svaku riječ, i hrvatsku riječ izgovaraju u šaptu. Čuli smo danas Vojislava Šešelja na konferenciji za novinare, on i dalje negira progone i zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Vojvodini, za koje je na kraju krajeva i osuđen.

Hrvati u Vojvodini razumiju zašto je saborsko izaslanstvo napustilo Beograd i prekinulo službeni posjet, iako je danas trebalo biti u Subotici, ali kažu, nakon svega osjećaju se ponovno usamljenima i napuštenima, sami sa svojim problemima". 

U javljanju uživo za Dnevnik Nove TV Anita Martinović dodala je i kako se postavlja pitanje zašto Srbija ne oduzme zastupnički mandat Šešelju, jer u svojim zakonima ima za to uporište - ako je netko osuđen na zatvorsku kaznu veću od šest mjeseci, može mu biti oduzeti mandat.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr