Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 500 militanata u Čečeniji predalo se vlastima nakon što im je ponuđena amnestija i vratilo se mirnom životu, izjavio je jedan predstavnik Nacionalnog protuterorističkog odbora.


'Od ukupno 546 militanata, četvorica su bila na popisu traženih, oko 200 ih je sudjelovalo u sabotažama i terorističkim akcijama i gotovo svi su bili pripadnici ilegalnih naoružanih skupina. Među onima koji su se predali su i četiri žene. One su se pripremale za samoubilačke napade', rekao je predstavnik Odbora.

Vezani članci Gaza (Foto: AFP) Palestinski dužnosnici: "Izrael i Hamas suglasni su o primirju kako bi okončali rasplamsavanje borba" Policija/Ilustracija (Foto: Thinkstock) Troje ljudi ubijeno u terorističkom napadu: "Imamo informacije da su teroristi naredbu dobili iz zapadne zemlje"

Većina amnestiranih Čečena je u dobi od 20 do 45 godina. Najmlađi ima 16, a najstariji 75 godina.

Ruske su vlasti ponudile čečenskim militantima amnestiju u lipnju prošlog ljeta u pokušaju da osiguraju mir i normalni život u Čečeniji. 

Amnestija, koja je istekla u ponedjeljak u ponoć, znači da militanti koji su se predali neće biti sudski progonjeni ako nisu osumnjičeni za teške zločine kao što su ubojstvo, silovanje ili terorizam.