Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posve otvoreno

Obama iznenadio priznanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik otkrio je najveću pogrešku te najbolji i najgori dan u svoja dva mandata.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da je najveća greška njegovog osmogodišnjeg mandata kaos koji je nastao u Libiji nakon svrgavanja Moamera Gadafija. No isto tako, ustvrdio je kako je intervencija u Libiji bila ispravna odluka.

'Trebali smo intervenirati, ali nismo se pripremili za ono što je uslijedili', priznao je Obama u intervjuu za Fox News.

SAD i druge zapadne države su 2011. tijekom ustanka protiv Gadafija u Libiji izvršili niz zračnih napada 'da bi zaštitili civile'. No, nakon što je Gadafi ubijen od strane pobunjenika, Libija je potonula u kaos.

Formirana su dva zasebna parlamenta i dvije vlade, a stvarnu vlast preuzele su različite paravojne skupine. Takvu je situaciju iskoristila Islamska država koja je zauzela dio libijskog teritorija dok Libijci masovno napuštaju zemlju i pokušavaju pobjeći u Europu.

Barack Obama je kao najveći uspjeh u svoja dva mandata istaknuo spašavanje ekonomije iz velike krize, a kao najbolji dan onaj kad je prošla njegova reforma zdravstvenog sustava.

Pročitajte i ovo Barack i Michelle Obama nesreća na jezeru Utopio se osobni kuhar Baracka Obame: "Bio je voljeni član naše obitelji" Slika nije dostupna Pozvao na prava Libijaca Obama: Libijski režim se slama i tiranin mora otići!

Kao najgori dan istaknuo je u pucnjavu i ubojstvo 20 djece i šest učitelja i članova osoblja u školi Sandy Hook, prenosi BBC.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene