Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znaju li uopće što je to?

Američki marinci pozirali sa simbolom nacističkog SS odreda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvidnička jedinica američkih snajperista u Afganistanu pozirala je za fotografiju sa zastavom na kojoj je jasno istaknut simbol nacističkih SS odreda.

Marinci su fotografirani još u rujnu 2010. godine, a kako kaže glasnogovornik marinaca oni više nisu članovi te postrojbe, te dodaje kako ovakvo ponašanje nije prihvatljivo, no da je istraga pokazala kako iza ove fotografije ne stoje nikakvi rasistički motivi, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Tyler Vargas-Andrews - 2 Optužbe na račun administracije Mučno svjedočenje američkog marinca o povlačenju iz Kabula: "Vidio sam mrtve suborce kako leže oko mene, nadređeni su sve znali" Masovna grobnica u Marincima - 3 Još se traga za 1872 osobe Pronađena masovna grobnica iz Domovinskog rata: Slijedi postupak identifikacije četiriju osoba

Nedavno provedena istraga navodno je pokazala kako se ovi marinci nisu željeli poistovjetiti sa nacističkim Schutzstaffel odredima, nego da je SS na zastavi koju drži označavao njihovu jedinicu- scout snipers (snajperska izvidnička jedinica).

'Fotografiranje sa simbolom SS odreda nije prihvatljivo i vodstvo te izviđačke jedinice je obaviješteno o ovom problemu', rekao je glasnogovornik marinaca satnik Gregory Wolf.

Zapovjednici koji su na čelu ove istrage smatraju da nema potrebe za sankcioniranjem dotičnik marinaca.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene