Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)

Nakon što je na samitu u Parizu Srbiji potvrđeno da će uskoro moći otvoriti poglavlja 23 i 24, službeni Beograd tvrdi kako Hrvatska nije ugradila svoje zahtjeve u Pregovaračku poziciju.


Srbijanski premijer Aleksandar Vučić još jučer je izjavio kako neće mijenjati sporni zakon o univerzalnoj jurisdikciji, što je bio jedan od uvjeta Hrvatske za nastavak pregovora.

No s druge strane, šef hrvatske diplomacije Miro Kovač na istom je mjestu tvrdio potpuno suprotno. Najavljeno je da će cijelu situaciju pojasniti kasnije tijekom dana.

"Ono što je za sve nas važno je da smo sve svoje zabrinutosti u Hrvatskoj, sve svoje zahtjeve ugradili u pregovaračku poziciju. Mislim da će rješenje biti kvalitetno za sve nas u Europskoj uniji", istaknuo je Kovač.

"Nisu me ni pitali ništa, samo su mi svi rekli, pošto sam razgovarao s europskim dužnosnicima, da smo mi završili. Ako me pitate da li će Srbija mijenjati svoj zakon, neće, naravno. Tako da mislim, jednostavno, što da vam kažem, ako je nekom lakše da promjeni svoje pozicije tako opravda, super, neka kaže što želi", poručio je Vučić.