Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TENZIJE NA BALKANU

Vučić sutra ima obraćanje o situaciji na Kosovu, pokazat će fotografije i dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratit će se u subotu građanima te obavijestiti javnost o onome što se prethodnih dana događalo na Kosovu, javljaju tamošnji mediji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će se u subotu u 19 sati obratiti tamošnjoj javnosti i pokazati papire, dokumente i fotografije o događajima na Kosovu, izvijestio je srpski medij Blic.

Podsjetimo, jučer je u sjeverni dio Srijemske Mitrovice, većinski naseljen Srbima, ušlo između 200 i 300 kosovskih policajaca u pratnji oklopnih vozila te su se rasporedili na rubu grada.

Kosovska vlast tvrdi da su policajci albanske nacionalnosti raspoređeni da bi nadomjestili sigurnosnu prazninu nastalu nakon kolektivnog odlaska mjesnih Srba iz vladinih ustanova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške optužbe Potpredsjednica Europskog parlamenta privedena na ispitivanje! Prvo uhitili njezina partnera i još trojicu zbog sumnje na korupciju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ranjen muškarac Puštena dvojica od četvorice uhićenih zbog pucnjave u Zagrebu

S druge strane, srpska premijerka Ana Brnabić smatra da je kosovski premijer Albin Kurti Srbiju i Kosovo doveo do ruba rata.

"Nije to učinio sam. Oni ne štite Srbe na Kosovu i Metohiji. Mi sada već svakodnevno vidimo kršenja Kumanovskog i Briselskog sporazuma", rekla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene