Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više pacijenata na respiratoru

Alarmantno stanje kod susjeda, brojke svaki dan sve veće: "Koronavirus je tu i u vremenu koje dolazi svi će se zaraziti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje u Srbiji je sve teže. Broj novih zaraženih osoba, hospitaliziranih i pacijenata na respiratorima iz dana u dan raste.

U posljednjih 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 16.190 osoba. Pozitivno ih je bilo 3623. Od jučer je 17 osoba preminulo.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj

Hospitalizirane su 1403 oboljele osobe. Na respiratorima je 87 pacijenata.

Za usporedbu, u četvrtak je od 16.134 testiranih bilo 3524 pozitivnih, preminulo je 15 osoba, a na respiratorima je bilo 79 pacijenata, piše Blic.

Pokrajinski povjerenik za zdravstvo Zoran Gojković navodi kako ove jeseni i zime očekuje da će se svi zaraziti koronavirusom jer virus nije iskorijenjen.

"Koronavirus je tu i u razdoblju koje dolazi svi će se zaraziti. Cijepljeni će biti u znatno povoljnijoj situaciji, njihov organizam će zbog cjepiva prepoznati virus i stvoriti zaštitu", rekao je Gojković.

Navodi da je cijepljeno 80 posto zdravstvenih radnika, no ističe da na tome treba još poraditi.

"Zdravstveni radnici su malo neozbiljni za svoje zdravlje i vrlo često ono što savjetuju drugima - ne primjenjuju na sebi. Oni moraju biti primjer da je cijepljenje ključna stvar uz koju ćemo izaći iz ove situacije", zaključio je Gojković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene