Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teroristička mreža Al-Kaide zaprijetila je akcijama u Njemačkoj nakon parlamentarnih izbora 27. rujna, ako one ne potaknu povlačenje njemačkih postrojba iz Afganistana, objavila su danas dva centra nadzora islamističkih internetskih stranica.


U videosnimci koja je danas stavljena on line, muškarac koji se predstavio kao Abu Tala rekao je da će se Nijemci 'bolno probuditi' nakon izbora pobijedi li dosadašnja vlada, prenio je jedan od tih centara, Intelcenter. Muškarac na snimci poziva braću da se 'tijekom dva tjedna nakon izbora ne upleću u stvari koje nisu bitno važne'.

Vezani članci Talibani prebili novinare koji su izvještavali o prosvjedu - 4 Talibani pucali na prosvjedu u Afganistanu: "Jedan mi je stavio nogu na glavu, zgnječio mi lice o beton. Mislio sam da da će me ubiti" Migranti, ilustracija EU se priprema na priljev tražitelja azila iz Afganistana: "Događaji s Bjelorusijom otvorili su svima oči, taj način poticanja migranata..."

>> Osama upozorio SAD da prekine podržavati Izrael

Vrijeme je da Njemačka shvati da Afganistan nije 17. njemačka država te da nije mjesto gdje se mogu organizirati Dani piva tijekom cijele godine, rekao je. On je također tražio od mladih muslimana u Njemačkoj da prepuste Al-Kaidi da izvede prve akcije ako u Njemačkoj počne džihad. Obećao je da će grad Kiel ostati siguran.

Po anketama je danas, devet dana prije izbora, vodila njemačka kancelarka Angela Merkel, ispred stranke koju vodi ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier. U Afganistanu se nalazi 4200 njemačkih vojnika. (Hina)