Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

'Otvorena vrata' za sve koji se nalaze na ulicama Pariza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upotrebom hashtaga PorteOuverte, koji u prijevodu znači 'otvorena vrata', Parižani primaju ljude u svoje domove kako bi se, oni koji nemaju kamo otići, sklonili sa prometnica.

Nakon dva sata talačke krize zavšila je policijska akcija u Bataclanu, a dva napadača su ubijena. Prema posljednjim informacijama u koncertnoj dvorani ubijeno je više od 100 ljudi.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Velik broj policijskih snaga izašao je na ulice Pariza, a zatvoren je i velik broj prometnica.

Na društvenim je mrežama pokrenuta akcija sa svrhom pomaganja ljudima koji se nalaze na ulicama grada i nemaju kamo otići. Putem Twittera svi koji se nalaze na ulicama Pariza mogu zatražiti krov nad glavom i smještaj na sigurnom.

Upotrebom hashtaga #PorteOuverte, koji u prijevodu znači 'otvorena vrata', Parižani primaju ljude u svoje domove kako bi se, oni koji nemaju kamo otići, sklonili sa prometnica.

If you're out in Paris and need somewhere safe to go/stay use ‪#‎PorteOuverte (especially on Twitter) to find kind Parisians opening their homes to help. Pass it on.

Uz hashtag Parižani ispisuju svoje adrese ne koje ljudi mogu doći i potražiti sklonište.

Akcija je pokrenuta i putem društvene mreže Facebook koja je omogućila provjeru prijatelja i poznanika preko njihovih lokacija. Sigurnost prijatelja možete provjeriti preko OVOG linka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene