Upotrebom hashtaga PorteOuverte, koji u prijevodu znači 'otvorena vrata', Parižani primaju ljude u svoje domove kako bi se, oni koji nemaju kamo otići, sklonili sa prometnica.


Nakon dva sata talačke krize zavšila je policijska akcija u Bataclanu, a dva napadača su ubijena. Prema posljednjim informacijama u koncertnoj dvorani ubijeno je više od 100 ljudi.

Vezani članci Pucnjava u Parizu Obračun bandi: Jedna osoba poginula, druga ranjena u pucnjavi ispred pariške bolnice Napad u Parizu - 2 Dvije žene izbodene kod Eiffelova tornja: "Izvukla je nož i posjekla me po glavi, rebrima i ruci. Zatim je napala moju rođakinju"

Velik broj policijskih snaga izašao je na ulice Pariza, a zatvoren je i velik broj prometnica.

Na društvenim je mrežama pokrenuta akcija sa svrhom pomaganja ljudima koji se nalaze na ulicama grada i nemaju kamo otići. Putem Twittera svi koji se nalaze na ulicama Pariza mogu zatražiti krov nad glavom i smještaj na sigurnom.

Upotrebom hashtaga #PorteOuverte, koji u prijevodu znači 'otvorena vrata', Parižani primaju ljude u svoje domove kako bi se, oni koji nemaju kamo otići, sklonili sa prometnica.

If you're out in Paris and need somewhere safe to go/stay use ‪#‎PorteOuverte (especially on Twitter) to find kind Parisians opening their homes to help. Pass it on.

Uz hashtag Parižani ispisuju svoje adrese ne koje ljudi mogu doći i potražiti sklonište.

Akcija je pokrenuta i putem društvene mreže Facebook koja je omogućila provjeru prijatelja i poznanika preko njihovih lokacija. Sigurnost prijatelja možete provjeriti preko OVOG linka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook