Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedska ministrica bosanskog porijekla Aida Hadžialić podnijela je ostavku nakon što ju je policija zaustavila za volanom i našla joj 0,2 promila alkohola u krvi.


'Znam da su mnogi razočarani u mene. I ja sama sam ljuta na sebe, a prije svega se jako kajem', rekla je vidljivo potresena Aida Hadžialić na konferenciji za novinare održanoj u subotu u Rosenbadu, zgradi švedske Vlade u Stockholmu, javlja Klix.ba.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak: "Cilj reforme je da učenici nauče rješavati probleme i steknu funkcionalno znanje" Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) Liječnici ne žele biti odgovorni za vozače: Prijave ruše povjerenje liječnika i pacijenata

Prema navodima švedskih medija, ministricu je policija zaustavila u četvrtak navečer u Malmeu i nakon kontrole izmjerila 0,2 promila alkohola u krvi, što je upravo granica koja se u Švedskoj smatra prekršajem.

Hadžialić je rekla da je napravila najveću grešku u svom životu i pojasnila da je popila samo dvije čaše vina vjerujući da će alkohol nestati iz njezinog organizma prije nego sjedne za volan.

'Preuzimam odgovornost i obznanjujem da kanim podnijeti ostavku na ministarsku dužnost', rekla je Hadžialić.

29-godišnja Hadžialić je izazvala veliku pažnju medija kao najmlađa ministrica u švedskoj vladi nakon što je 2014. godine došla na poziciju ministrice obrazovanja. Predstavljali su je kao nadu socijaldemokratske stranke.

Hadžialić, rođena u Bosni, doselila se u Švedsku kao petogodišnjakinja 1992., kada je s roditeljima pobjegla pred ratom u BiH.