Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Znam da su mnogi razočarani u mene'

ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska ministrica bosanskog porijekla Aida Hadžialić podnijela je ostavku nakon što ju je policija zaustavila za volanom i našla joj 0,2 promila alkohola u krvi.

'Znam da su mnogi razočarani u mene. I ja sama sam ljuta na sebe, a prije svega se jako kajem', rekla je vidljivo potresena Aida Hadžialić na konferenciji za novinare održanoj u subotu u Rosenbadu, zgradi švedske Vlade u Stockholmu, javlja Klix.ba.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Ilustracija Jutro na Novom Zelandu Ministrica dala ostavku: Pijana skrivila nesreću i opirala se uhićenju, a ima i drugih problema

Prema navodima švedskih medija, ministricu je policija zaustavila u četvrtak navečer u Malmeu i nakon kontrole izmjerila 0,2 promila alkohola u krvi, što je upravo granica koja se u Švedskoj smatra prekršajem.

Hadžialić je rekla da je napravila najveću grešku u svom životu i pojasnila da je popila samo dvije čaše vina vjerujući da će alkohol nestati iz njezinog organizma prije nego sjedne za volan.

'Preuzimam odgovornost i obznanjujem da kanim podnijeti ostavku na ministarsku dužnost', rekla je Hadžialić.

29-godišnja Hadžialić je izazvala veliku pažnju medija kao najmlađa ministrica u švedskoj vladi nakon što je 2014. godine došla na poziciju ministrice obrazovanja. Predstavljali su je kao nadu socijaldemokratske stranke.

Hadžialić, rođena u Bosni, doselila se u Švedsku kao petogodišnjakinja 1992., kada je s roditeljima pobjegla pred ratom u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene