Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bombaš-samoubojica koji je aktivirao kamion-bombu u subotu na vojnu ispostavu NATO-ovih snaga u središtu Afganistana ranio je 89 ljudi, među kojima 50 američkih vojnika, objavila je američka vojska u nedjelju.


Talibani su na svojoj internet stranici preuzeli odgovornost za taj napad uoči 10. obljetnice terorističkih napada 11. rujna u New Yorku i Washinhgtonu. Jedan talibanski bombaš-samoubojica izazvao je eksploziju velikog vozila punog eksploziva u pokrajini Vardak, stoji u priopćenju ISAF-a.

U eksploziji je ranjeno 89 ljudi i probijena rupa od šest metara u zidu, rekao je zapovjednik David Eastburn, glasnogovornik američke vojske blizu Džalalabada na istoku Afganistana.

Za sada je poznato da je među ranjenima 50 američkih vojnika i 15 Afganistanaca, rekao je zapovjednik Eastburn koji nije precizirao da li se kod Afganistanaca radi li se o civilima ili vojnicima. (Hina)

Vezani članci Hrvatska vojska Hrvatski vojnici vratili se iz Afganistana: Zrakoplovom se prolomio pljesak Slika nije dostupna Dvojica američkih vojnika ubijena u Afganistnau