Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u zdravstvenim agencijama

Trumpova admiistracija zabranila korištenje sedam riječi

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Trumpova administracija je agencijama u okviru ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi SAD-a rekla da izbjegavaju određene riječi i fraze u službenim dokumentima nacrta proračuna za iduću godinu, izvijestio je Washington Post u subotu.

List je napisao kako je jednoj od agencija, Centru za nadzor i prevenciju bolesti, poslan popis sa sedam zabranjenih riječi ili fraza: ranjiv, pravo, različitost, transrodni, fetus, na temelju dokaza ili znanstveno utemeljen.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

Dužnosnicima u drugoj agenciji je rečeno da koriste izraz Obamacare, umjesto Zakon o pristupačnoj skrbi, pri opisu zakona predsjednika Baracka Obame o zdravstvenoj skrbi iz 2010. godine.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (HHS) je odbacilo izvješće. "Tvrdnja da je HHS 'zabranio riječi' potpuno iskrivljeno opisuje rasprave o procesu definiranja proračuna", rekao je u izjavi glasnogovornik Matt Lloyd.

List je izvijestio i da se dokumentima State Departmenta sada za pojam spolna edukaciju koristi fraza "izbjegavanje spolnih rizika".

Washington Post je napisao kako se upute u jednoj od agencija temelje na dokumentu Ureda Bijele kuće za upravljanje i proračun koji nadgleda Trumpov prijedlog proračuna uza Kongres. List je izvijestio da za promjenu rječnika nije dano objašnjenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene