Donald Trump i Kirsten Gillibrand (Foto: AFP)
Donald Trump i Kirsten Gillibrand (Foto: AFP) Foto: Afp

Američka senatorica Kirsten Gillibrand uzvratila je predsjedniku Donaldu Trumpu izjavivši da neće biti ušutkana nakon što ju je napao na Twitteru jer je pozvala na istragu optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje.


Šest američkih senatora, među kojima Gillibrand, rekli su da Trump treba podnijeti ostavku.

Vezani članci Donald i Melania Trump Svoje luksuzno vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama, a ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan Donald Trump Idući tjedan nastavak opoziva Trumpa: Bude li osuđen, neće se moći kandidirati 2024. godine

Trump je oštro kritizirao Gillibrand na Twitteru u utorak. "Drugorazredna senatorica Kirsten Gillibrand, potrčko Chucka Schumera i netko tko bi ne tako davno došao u moj ured 'preklinjati' za priloge za kampanju (i tko bi sve učinio za njih), sada se u ringu bori protiv Trumpa", napisao je.

Schumer je čelnik demokrata u Senatu. Gillibrand, koja se spominjala kao moguća demokratska predsjednička kandidatkinja 2020., izjavila je da se neće povući.

"Riječ je o seksističkom klevetanjukojim me se pokušava ušutkati, ali ja neću biti ušutkana po tom pitanju", kazala je ona novinarima na tiskovnoj konferenciji.

Trump nije odgovorio na eventu u Bijeloj kući kasnije u utorak na pitanje novinara kojega je zanimalo što je mislio s tim tvitom.

Druge demokratske zastupnice podržale su Gillibrand, a među njima i senatorica Elizabeth Warren, također moguća kandidatkinja na izborima 2020.

Više od deset žena optužuje Trumpa za spolno uznemiravanje u vrijeme prije nego je ušao u politiku.

Tri žene koje optužuju Trumpa za nedolično ponašanje u ponedjeljak su pozvale Kongres da istraži slučaj.

Trump odbacuje optužbe, a Bijela kuća kaže da žene lažu.

Istragu je zatražilo i gotovo 60 zastupnica Demokratske stranke u pismu u ponedjeljak. (Hina)