Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška muljaža u sad-u

30 godina skrivao da mu je majka umrla i podizao njezinu mirovinu: Otkriveni detalji dobro razrađene prevare

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Kaliforniji je otkrivena ogromna prevara teška gotovo milijun dolara.

Više od 30 godina muškarac iz Kalifornije Donald Felix Zampach skrivao je smrt majke i tako primao njezino socijalno osiguranje i vojnu mirovinu.

Krivotvorio je potpis i porezne prijave te prikupio više od 830.000 dolara javnih sredstava i gotovo 30.000 dolara lažno otvorenim kreditnim karticama.

Tužitelj Randy Grossman vjeruje da je ovo najdulja i najveća prevara takve vrste u okrugu, a Zampach je priznao krivnju za muljažu koja je počela još 1990. kada je njegova majka umrla u Japanu.

Neposredno prije njezine smrti Zampach je prenio vlasništvo nad njezinom kućom u južnoj Kaliforniji na sebe i podnio zahtjev za stečaj, koji ne zahtijeva plan otplate.

U godinama nakon majčine smrti Zampach je održavao njezine bankovne račune, krivotvorio njezin potpis i podnosio krivotvorene porezne prijave. Nikada nije prijavio majčinu smrt socijalnom osiguranju kako bi mogli prekinuti isplate.

Pročitajte i ovo Ilustracija PROVJERITE! S polica trgovina povlači se popularni pomagač u kuhinji, zdravstveno je neispravan

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasan ručak "Bilo je prilično zastrašujuće": Pronašao zmiju u brokuli koju je kupio u trgovini

''Ovaj optuženik nije samo pasivno skupljao čekove poslane svojoj preminuloj majci. Ovo je bila razrađena prevara koja je trajala više od tri desetljeća i zahtijevala je agresivno djelovanje da bi se održala'', kazao je Grossman, piše The Guardian.

Zampach je iz pritvora pušten uz jamčevinu, a presuda bi mu trebala biti izrečena 20. rujna. Kao dio sporazuma o priznanju krivnje od njega se traži da se odrekne svog doma i vrati nezakonito stečena sredstva.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene